Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Salomon-Voorhoeve-EP&C_portretten-groot_NL

“Ik wil ervoor zorgen dat een octrooi staat als een huis en dat de klant er de komende twintig jaar geen omkijken meer naar heeft.”

Sinds juni 2021 is Salomon Voorhoeve trainee octrooigemachtigde bij EP&C. In het team werktuigbouwkunde kan hij zijn technische kennis volop kwijt. Al tijdens zijn studie Aerospace Engineering aan de TU Delft heeft Salomon interesse in juridische zaken. In zijn studententijd was hij bijvoorbeeld zelf lid van de medezeggenschapsraad, maar was hij ook trainer voor medezeggenschapsraden. De stap naar EP&C was voor Salomon een logische: “Ik combineer hier twee interesses en kennisgebieden: juridische materie en techniek. In het juridische deel vind ik het interessant om te onderzoeken wat er allemaal kan. Soms lijkt het alsof een regel alleen inhoudt dat iets niet mag. Maar wat mag er dan wel? En staat er eigenlijk wel echt wat we denken dat er staat? Voor een octrooi is dit heel belangrijk. Als je een uitvinding hebt gedaan is dat een geesteskindje. Die wil je zo goed mogelijk beschermen. Ik kijk naar wat er binnen het juridische mogelijk is om dat voor elkaar te krijgen.”

Tijdens zijn traineeship doet Salomon ervaring op met diverse octrooiaanvragen. Centraal staat hierin voor hem de klanttevredenheid. “Ik vind het belangrijk dat de klant aan het eind tevreden is met het proces en de bescherming van zijn vinding. Je hebt maar één kans om een octrooi goed aan te pakken. Tegen de tijd dat een klant klaar is voor een octrooiaanvraag zit er al heel veel tijd in. Dan wil je je vinding ook tot een succes brengen. Ik wil ervoor zorgen dat het octrooi staat als een huis en dat de klant er de komende twintig jaar geen omkijken meer naar heeft. En natuurlijk dat de uitvinding goed tot z’n recht komt. ”

Salomon omschrijft zichzelf als analytisch, onderzoekend en breed geïnteresseerd. “Ik wil echt snappen hoe iets zit, hoe de dingen werken. In communicatie merk ik dat ik snel tot de kern kom. Ik heb in de gaten als mensen langs elkaar heen praten en het niet over hetzelfde hebben. Dat zet ik in mijn werk in door goed de verwachtingen af te stemmen.”