Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Sara-Meeus-groot

“Ik ben een pietje-precies en dat komt goed van pas”

Sara Meeus studeerde Elektromechanica aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent, waar ze ook haar Master haalde. Ze specialiseerde zich tijdens haar studie in mechanica van kunststoffen. Sara is sinds november 2018 bij EP&C in dienst als octrooigemachtigde in opleiding.

Haar interesse in wiskunde en techniek lag aan de basis van haar studiekeuze. “Het is een brede, allround studie waarin naast de theorie ook ruimte is voor de praktijk. Zo heb ik bijvoorbeeld aan een draaibank enkele werkstukken mogen maken. Ik ben nogal een pietje-precies en dat komt nu ook in mijn werk bij EP&C goed van pas. Ik vind het bijvoorbeeld uitdagend om taalkundig zo goed mogelijk te formuleren bij het beschrijven van een uitvinding.”

Sara is secuur, sociaal en sportief. De octrooiwereld spreekt haar aan vanwege de breedte van het vakgebied. “Ik kom in aanraking met nieuwe technieken in verschillende sectoren. De wisselwerking met de klanten geeft veel voldoening. Ik ben in feite de vertaler. De opdrachtgever legt zijn techniek aan ons uit en wij vertalen dat naar technisch-juridische aspecten van bescherming.”