Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Sebastian-Trip_groot

“Een uitvinder verdient het om beloond te worden”

Sebastian Trip promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Meet- en Regeltechniek waar hij zich verdiepte in intelligente netwerken, cyber-physical systems en energie. Ook behaalde hij een propedeuse in de Wiskunde, een bachelor in de Natuurkunde en een master in de Energie- en Milieuwetenschappen. Sinds het voorjaar van 2018 is hij in dienst bij EP&C als octrooigemachtigde in opleiding.

Sebastian heeft een voorliefde voor techniek en is gefascineerd door de impact die uitvindingen kunnen hebben op mens en maatschappij. Hij kreeg met name via deelname aan een start-up-competitie inzicht in nut en noodzaak van octrooien. “Vaak zijn uitvindingen het resultaat van creativiteit én hard werken. Een uitvinder verdient het daarom om beloond te worden voor de verrichte inspanningen. Octrooien zijn niet alleen handig om te voorkomen dat een andere partij jouw idee pikt maar ook om te kunnen groeien. Ze helpen om belasting te besparen en bieden investeerders de zekerheid dat ze kans maken op rendement.”

Het multidisciplinaire karakter van het dagelijks werk spreekt hem erg aan. “Het is erg prettig om met techneuten over vindingen te praten maar ook om te doorgronden of een octrooi in de strategie van het bedrijf past. Dankzij mijn brede opleiding zie ik snel de interactie tussen elektrotechniek, software, processen en machines. De wereld is op dat gebied erg in beweging en ook de octrooiwereld is vaak nog zoekende naar de mogelijkheden en grenzen van bescherming. Software wordt steeds belangrijker voor bedrijven en octrooien kunnen daarbij houvast bieden. Ik volg de ontwikkelingen op de voet zodat ik anderen met mijn expertise op dat gebied kan ondersteunen.”