Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Sjors-de-Koning_groot-1

"IE heeft grote gevolgen voor wat er op de markt gebeurt."

Sjors de Koning volgde de opleiding tot Burgerlijk Ingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven, met als specialisatie Voertuigtechniek. Na zijn studie werkte hij als process engineer bij Agidens, waar hij de engineering verzorgde voor projecten op het gebied van proces en piping in de petrochemische sector. In 2016 trad hij bij EP&C in dienst als octrooigemachtigde in opleiding, en in 2017 behaalde hij een Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management (MSc) aan Maastricht University met cum laude. In 2019 slaagde Sjors voor de kwalificatie examens voor zowel Europees als Belgisch octrooigemachtigde.

Zijn interesse voor Intellectueel Eigendom en de bescherming daarvan werd al tijdens zijn ingenieursstudie gewekt door het onderdeel IP-management. Met name het hoogtechnologische aspect van veel uitvindingen spreekt hem aan. “Je leert als octrooigemachtigde uitvindingen en innovaties goed kennen, al ver voordat ze op de markt komen.”

Sjors is onderzoekend, ondernemend en oplossingsgericht. “Dit werk biedt veel afwisseling, doordat het bestaat uit technische, juridische en commerciële aspecten. Ook de opdrachtgevers variëren sterk, van eenmansbedrijf tot multinational. Ik ben me altijd bewust van de grote verantwoordelijkheid die je hebt als gemachtigde. Optimale bescherming van Intellectueel Eigendom is enorm belangrijk, want het heeft grote gevolgen voor alles wat er op de markt gebeurt.”

Publicaties

Lees de artikelen die Sjors schreef voor ons blog.