Vacature Octrooigemachtigde in opleiding – Chemische Technologie

vacature octrooigemachtigde in opleiding

Ben je op zoek naar een veelzijdig vak, waarin je naast je technisch inzicht nog veel meer kwaliteiten kwijt kan? Dan is onze vacature voor octrooigemachtigde-in-opleiding (standplaats Rijswijk) beslist iets voor jou.

Als octrooigemachtigde bij EP&C sta je vooraan in de keuken van innoverende bedrijven: start-ups, MKB-ers én multinationals. Je spreekt met uitvinders, hoofden R&D en directies. Zij zien in jou de vertrouwde adviseur die niet alleen hun techniek begrijpt, maar ook kan redeneren vanuit de economische belangen van het bedrijf.

  • Je bent nieuwsgierig en hebt oog voor detail. Je luistert aandachtig, vraagt kritisch door en straalt vertrouwen uit. Je kunt je vlot inleven in allerlei technische ontwikkelingen en je voelt je op je gemak bij de cliënt aan tafel.
  • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift. Dit is essentieel bij het effectief in woorden vastleggen van een uitvinding.
  • Bij het handhaven en adviseren omtrent octrooirechten, kun je scherp analyseren en snel tot de kern van de zaak doordringen om vervolgens tot een begrijpelijk cliëntgericht strategisch advies te komen.
    Je bent in staat de belangen van je cliënt tot op het hoogste juridische niveau te verdedigen.

In ons vak is het een kwestie van inzoomen op het kleinste technische detail en dan weer uitzoomen tot helikopterview om een octrooiaanvraag scherp op te stellen of om goed juridisch advies te geven. Dat vraagt mensen met een creatieve en flexibele instelling.

Is dit ook wat voor jou?

Op een breed fundament van ervaren octrooigemachtigden wil EP&C nieuwe Chemische Technologie-gemachtigden opleiden om te blijven voldoen aan de vraag van innovatieve bedrijven. In de wereld van octrooien wordt de term Chemische Technologie breed ingevuld. Je hebt gedurende je technische studie ervaring opgedaan met chemie, chemische processen en (chemische) procesapparatuur. Als geschikte kandidaat beschik je over een afgeronde technisch universitaire opleiding op een van bovengenoemde vakgebieden en een brede interesse in techniek. Je bent stressbestendig, cliëntgericht, analytisch, accuraat en bovenal commercieel ingesteld.

Wat we bieden?

Je komt te werken bij EP&C, een toonaangevend hedendaags octrooibureau met een rijke historie. Dagelijks helpen we met ruim tachtig medewerkers vanuit vier vestigingen in de Benelux innovatieve ondernemingen op het gebied van intellectueel eigendom. Kwaliteit, zorgvuldigheid, snelheid en integriteit zijn daarbij vanzelfsprekend.

Als octrooigemachtigde bij EP&C draag je veel verantwoordelijkheid, maar sta je er nooit alleen voor. We werken in teams voor opdrachtgevers om te waarborgen dat alle aspecten van een zaak de juiste aandacht krijgen. Steeds weer combineer je techniek met diepgaande kennis van het octrooirecht en met je gevoel voor zakelijke belangen.

EP&C biedt een professionele en open cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Als beginnend octrooigemachtigde bieden wij je een hoogwaardig opleidingstraject met een mooi carrièreperspectief en uitstekend salaris. De opleiding zal gedurende een aantal jaren veel van je eisen. Daarnaast zullen ervaren collega’s binnen EP&C je begeleiden in de praktijk. Bij EP&C hechten we aan een goede balans tussen werk-privé.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je ook contact opnemen met partner en octrooigemachtigde Johan Volmer via telefoonnummer (+31) 70 414 54 54.

Voor meer informatie kun je je licht opsteken bij een van onze junior collega’s, bijvoorbeeld Anne de Blécourt of Fleur Kessels. Zij kunnen je uit eerste hand een beeld schetsen van het octrooivak en de opleidingen. Zij zijn te bereiken via (+31) 70 414 54 54.

Op onze website praten EP&C collega’s ook over het octrooivak. Trainee Marjolein vertelt waarom de opleiding niet voor watjes is. En trainee Matthijs geeft een kijkje in zijn werkweek. Nieuwsgierig waarom het octrooivak Mark Jolink blijft boeien? Klik dan hier.

Solliciteren?

Spreekt deze functie je aan? Je sollicitatiebrief met motivatie en cv kun je sturen naar jobs@epc.nl ter attentie van Ellen Offenberg. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.