Financieel medewerker (Rijswijk)

Verwerken van facturen, debiteurenbeheer en crediteurenadministratie. Dit kun je als financieel medewerker overal doen. Maar bij EP&C is het extra bijzonder. Je werkt namelijk in een interessante branche waar het beschermen van uitvindingen centraal staan. En ook al werk je zelf niet aan octrooien, je werkt in een innovatieve omgeving waar werkplezier belangrijk is.

Een dag uit het leven van een financieel medewerker


Vandaag duik je eerst in het grootboek. Bij sommige klanten is namelijk meer ingekocht dan doorbelast. Jij zoekt uit hoe dit kan. Nadat je de crediteurenadministratie hebt bijgewerkt spreek je een octrooigemachtigde bij het koffiezetapparaat. Ze vertelt je over een uitvinding waarop octrooi is aangevraagd. Voor de middag staat nabellen van debiteuren op de agenda. Daarna heb je een afdelingsoverleg. Team finance wordt namelijk opnieuw ingericht en jullie spreken de taakverdeling door. Er is door de verandering veel ruimte voor eigen initiatief en jouw visie op verbetering van processen.

Het werk van een financieel medewerker samengevat:

 • Betaalbaar stellen van inkoopfacturen en verwerking van bank en kas
 • Debiteurenbeheer
 • Crediteurenadministratie
 • Maandelijks opleveren van financiële overzichten en rapportages
 • Bijdragen aan de algehele procesverbetering van de afdeling debiteuren & crediteuren

Sandra Kruijer, Finance Assistant: Wat ik leuk vind aan EP&C is dat het geen doorsnee bedrijf is en dat deze functie veel in zich heeft. Ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. We werken bijvoorbeeld met drie programma’s waarin je moet zorgen dat alles loopt. Die diversiteit vind ik fijn.”

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek. Wij zijn het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties.

Met ruim negentig medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Team finance bestaat uit 3 collega’s. De leiding ligt bij de financial controller. Op de afdeling heerst een toegankelijke en gezellige sfeer. De taken worden in goed overleg opgepakt, iedereen staat voor een ander klaar en er is tijd om af en toe even gek te doen. Ook dat hoort voor ons bij werkplezier.

Wie ben jij?

Ja, natúúrlijk ben je goed in Excel, schakel je snel tussen programma’s en ben je proactief. Dat kom je waarschijnlijk in alle vacatures tegen. Maar wat heb je nou écht nodig om als financieel medewerker op je plek te zitten? Een sterk analytisch vermogen en oog voor detail vinden wij onmisbaar.

Verder heb je nodig:

 • Een financiële opleiding op mbo 4 niveau
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels

Wat biedt EP&C jou?

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris en een 13e maand
 • Jaarcontract voor 30 - 37,5 uur per week met uitzicht op vast dienstverband
 • Hybride werken
 • Scholing via de EP&C Academy
 • Aandacht voor vitaliteit

 

Kom je bij EP&C werken?


Ben je enthousiast geworden? Laat ons weten waarom, door je cv en motivatie te sturen naar jobs@epc.nl
 t.a.v. Ellen Offenberg. Wil je eerst nog meer weten? Bel dan eens met Sandra Kruijer. Ze vertelt je graag meer over het werk. Je kunt Sandra bereiken op 070 - 414 54 414.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.