ICT medewerker (Rijswijk)

Wat ga je doen als ICT medewerker?

Je kent vast dat filmpje waarbij iemand uit frustratie een laptop uit het raam gooit. Dat gebeurt bij EP&C dus niet, want jij bent er straks! Je helpt collega’s bij vragen en problemen die ze hebben met hun hardware en software. Van niet kunnen inloggen tot verbindingsproblemen en van mobiele telefonie tot MS Teams uitleggen.  

Een dag uit het leven van een ICT medewerker

De dag begint natuurlijk met een kop goede koffie samen met collega’s.  Gelijk hoor je bij het koffiezetapparaat meer over de uitvindingen die een klant van EP&C onlangs heeft gedaan. Door jouw bijdrage als ICT medewerker kunnen jouw collega’s deze klant verder helpen met de bescherming van zijn innovatie. Als je daarna je e-mail checkt, komen de eerste meldingen binnen. Een octrooigemachtigde organiseert een meeting in Teams, maar loopt vast. De marketingafdeling heeft voor een presentatie met externen technische ondersteuning nodig. Terwijl je nog snel een headset meepakt voor een andere collega, valt het je op dat dit de laatste is. Vanmiddag even bestellen dus. Aan het eind van de dag heb je een voldaan gevoel omdat je merkt dat jij een verschil maakt bij onze collega’s met ICT vragen en problemen. 

Het werk van een ICT medewerker samengevat:  

 • Gebruikersondersteuning van alle EP&C-collega’s. 
 • Verhelpen van storingen en oplossingen van problemen op het gebied van ICT. 
 • Complexere problemen communiceren met de externe IT service provider. Jij bent de brug tussen hen en onze medewerkers. 
 • Bijdragen aan verschillende IT-projecten met interne en externe partijen. Bijvoorbeeld de verhuizing die in maart 2023 gepland staat.  

Edwin van Doorn, Service Manager ICT: “Jij bent de enige in jouw functie. Dit betekent veel vrijheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om de functie voor een groot deel zelf vorm te geven. Hoe meer je laat zien, hoe meer je kunt doen.”  

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek. Wij zijn het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties.  

Met ruim negentig medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.  

Jouw leidinggevende is de Service Manager ICT. Edwin werkt vanuit vertrouwen en vindt waardering belangrijk. Denk je niet in standaard oplossingen, maar durf je daarbuiten te kijken? Dan is er helemaal een match!  

Edwin van Doorn, Service Manager ICT: “ICT medewerker kun je overal zijn. Maar bij EP&C zijn er een paar dingen extra aantrekkelijk. Je werkt in een enorm interessante omgeving. Je ziet uitvindingen voorbij komen die niemand nog kent. En werken bij EP&C betekent werken voor een bedrijf waar je geen nummer bent. We zijn geen hele grote organisatie, iedereen kent elkaar en heeft oog voor een ander.” 

Wie ben jij?

Ja, natúúrlijk ben je servicegericht, proactief en flexibel. Dat kom je waarschijnlijk in alle vacatures tegen. Maar wat heb je nou écht nodig om als ICT medewerker op je plek te zitten? Het lef om verder te denken dan voor de hand liggende oplossingen. En daarnaast de ambitie om te groeien op technisch gebied. Daar hoef je nu nog geen jaren ervaring in te hebben.  

Verder heb je nodig: 

 • Afgeronde ICT opleiding op mbo 4 niveau
 • Kennis van Windows, MS Office en verschillende hardware
 • Enige affiniteit met administratieve processen
 • Rijbewijs B en de flexibiliteit om incidenteel te werken op onze andere vestigingen in Turnhout (België), Sittard, Utrecht en Amsterdam

Wat biedt EP&C jou?

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden: 

 • Marktconform salaris en een 13e maand
 • Jaarcontract voor 37,5 uur per week met uitzicht op vast dienstverband
 • Werken op locatie in een fijne werkomgeving 
 • Scholing via de EP&C Academy
 • Aandacht voor vitaliteit

Kom je bij EP&C werken? 

Ben je enthousiast geworden? Laat ons weten waarom, door je cv en motivatie te sturen naar jobs@epc.nl t.a.v. Ellen Offenberg.  

Heb je nog inhoudelijke vragen, bel dan met Edwin van Doorn. Hij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie. Je kunt Edwin bereiken op 06 389 431 03.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.