Marketing- en Communicatieadviseur

Met ruim tachtig medewerkers en vier vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevend hedendaags octrooibureau met een rijke historie van inmiddels 80 jaar. We adviseren innovatieve ondernemingen op het economisch vitale gebied van Intellectueel Eigendom.

Voor onze afdeling Business Development in Rijswijk zijn we op zoek naar een Marketing- en Communicatieadviseur voor 5 dagen in de week (37,5 uur). We worden enthousiast van kandidaten die een energieke persoonlijkheid hebben, stressbestendig zijn en het leuk vinden om in een omgeving te werken waar geen dag hetzelfde is. Je kunt goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en weet prioriteiten te stellen. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen. Uiteraard is affiniteit met commercie en business development een pré.  

Wat kun je verwachten?

Als marketing- en communicatieadviseur signaleer, analyseer en realiseer je commerciële kansen voor ons kantoor. Je vertaalt strategische plannen en ontwikkelingen naar concrete marktkansen, inclusief doelstellingen, doelgroepen, communicatie en marktbenadering. Daarbij maak je gebruik van interne en externe informatie.

Je zorgt ervoor dat de organisatie beschikt over de middelen om de plannen te realiseren, en verzorgt ook de projectmatige implementatie ervan, coördinerend en uitvoerend. Meer specifiek kun je denken aan het sturing geven aan onze PR-activiteiten en het beheren van onze media relaties, het ontwikkelen van presentaties en pitches, het schrijven en redigeren van teksten voor interne en externe communicatie, waarbij je de stijl en taalgebruik naadloos aan laat sluiten bij de diverse doelgroepen.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt (minimaal) een afgeronde en relevante HBO opleiding en 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie in de zakelijke dienstverlening.
  • Creativiteit, gedreven, proactief en resultaatgericht zijn woorden die je op het lijf zijn geschreven.
  • Je bent een stevige persoonlijkheid, iemand die tegen kritiek kan, maar het ook constructief kan en durft te geven. Je koppelt dit aan een hands-on mentaliteit zodat je zelfstandig en snel projecten uit kunt voeren.
  • Je hebt ervaring met PR en media relaties.
  • Je bent precies, hebt een goede pen en bent in staat om teksten van anderen te redigeren.
  • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je bent gesprekspartner op alle niveaus en je kunt je soepel bewegen in teamverband. Je gaat diplomatiek om met verschillende belangen in de organisatie.
  • Je bent flexibel, hebt ondernemerszin en affiniteit met bedrijfsleven en commercie.

Wat bieden we je?

Wij bieden je een goed salaris, een 13e maand en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie voor 37,5 uur per week. Je wordt onderdeel van ons Business Development team, bestaande uit 3 personen. Je wordt ingewerkt door enthousiaste collega’s in een informele werkomgeving. We hebben een open cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief. Via onze EP&C Academy bieden we je daarnaast de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Verder bestaat de mogelijkheid om hybride te werken, gezamenlijk te lunchen in de kantine, staat er op iedere etage gratis fruit en zijn er wekelijks stoelmassages.

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf al staan tussen onze medewerkers? Stuur dan jouw CV inclusief je motivatie naar jobs@epc.nl t.a.v. Ellen Offenberg. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Paul Waldekker via 070-414 54 54. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je Ellen bereiken op telefoonnummer 070 - 414 54 42. 

Beeld vacature

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld