manager Finance/cfo & ICT - Rijswijk (30-37,5 uur)

Wat ga je doen als manager Finance/ cfo & ict?

Je komt in een gezonde organisatie met grote ambities. Bijvoorbeeld de financiële bedrijfsvoering verder professionaliseren en de samenwerking met onze IT-dienstverlener optimaliseren. Als Manager Finance / CFO & ICT ben je eindverantwoordelijk voor dit soort vraagstukken en krijg je veel vrijheid om jouw visie hierop in de praktijk te brengen. 

Een dag uit het leven van een manager Finance / cfo & ict?

De dag begint met een overleg met het finance team over de optimalisatie van managementinformatie en de daarbij behorende dashboards. Je inspireert je team om met input te komen en na afloop lunchen jullie samen. 

’s Middags werk je aan een plan over de positionering van de (business)control-functie in de organisatie. Je doel is om rapportages te versterken, het budgetproces te verbeteren en te zorgen voor een goede data-integriteit. Voor je naar huis gaat bereid je een gesprek voor met de IT-dienstverlener. Dit gaat over de nieuwste IT-ontwikkelingen, zodat je met jouw team deze kunt vertalen naar kansen voor het verbeteren van werkprocessen bij EP&C. 
Het werk van de Manager Finance/ CFO & ICT samengevat:

 • Business partner voor het bestuur en het management op het gebied van Finance, IT en procesmanagement.
 • Zorgen voor een verdere verbetering van de operationele performance van de Finance en IT-afdeling en voor de operationele processen.
 • Beoordelen van financiële en business aspecten van grote besluiten en investeringsplannen; je ondersteunt deze met jouw deskundigheid en met financiële onderbouwing.
 • Aanspreekpunt voor externe stakeholders zoals de accountant, banken, de fiscus en de ICT-dienstverlener. 

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek. Wij zijn het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties. 
Met ruim negentig medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
Je bent eindverantwoordelijk voor de teams Finance, IT en Procesmanagement/applicatiebeheer. Binnen deze drie teams werken zo’n 8 medewerkers. Je geeft direct leiding aan de teamcoördinator Finance, de IT-manager en de Quality & Procescontroller. Je rapporteert aan de CEO. De mensen waarmee je werkt zijn professionals; met elkaar wil iedereen bouwen aan een nog beter EP&C. 
Benieuwd welke gezichten je dagelijks gaat zien? Bekijk dan hier je toekomstige collega’s. 

Wie ben jij?

Natúúrlijk ben je communicatief vaardig en relatiegericht. Dat kom je waarschijnlijk in alle vacatures tegen. Maar wat heb je nou écht nodig om als Manager Finance / CFO & ICT op je plek te zitten? Een coachende stijl van leidinggeven, vastberadenheid en organisatiesensitiviteit. Kortom: een stevige leidinggevende met het vermogen om te verbinden én beslissingen te nemen. 
Verder heb je nodig:

 • Een afgeronde (bedrijfs-)economische opleiding en academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring, waaronder een aantal jaren als financieel eindverantwoordelijke binnen een middelgrote organisatie.
 • Gedegen  control-ervaring binnen een sterk groeiende omgeving.
 • Kennis van ICT-ontwikkelingen en ervaring met het aansturen van een IT-afdeling.
 • Kennis van procesmanagement (lean). 

Wat biedt EP&C jou?

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris  en een dertiende maand.
 • Jaarcontract voor 30 - 37,5 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.
 • Hybride werken.
 • Scholing via de EP&C Academy.
 • Aandacht voor vitaliteit

Kom je bij EP&C werken? 

EP&C wordt in deze procedure ondersteund door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over EP&C, de functie of de procedure kun je contact opnemen met Rick Verhoeven, partner bij Colourful People (06 2670 6757). 


Je kunt je interesse uiterlijk 25 februari kenbaar maken door een motivatiebrief en CV (PDF)  in te sturen via de website van Colourful People. Uiteraard gaan zij vertrouwelijk met je gegevens om. De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 11 en week 12, met de intentie om de procedure voor 31 maart af te ronden.