Manager Mens & Organisatie (Rijswijk)

Wat ga je doen als HR manager?

 

Eigenlijk ben je bij ons geen HR Manager. Bij EP&C beschouwen we mensen namelijk niet als resources. Bij ons gaat het om mensen die met hun talenten de organisatie én elkaar succesvol maken. Daarom heet de HR Manager bij ons Manager Mens & Organisatie. In deze functie werk je aan plannen voor de toekomst, maar ben je ook bezig met het hier nu. Op operationeel, tactisch én strategisch niveau hou je je bezig met thema’s als vitaliteit, ontwikkeling van mensen en aantrekkelijk werkgeverschap.

Een dag uit het leven van de Manager Mens & Organisatie

De dag start met een overleg over de EP&C Academy. Je werkt aan het ontwerp van leerlijnen en workshops en je betrekt collega’s daar actief bij. Een organisatie van circa 90 mensen betekent dat je slagkracht hebt en daar hou je van. Je hebt bij EP&C een serieuze plek aan de tafel en door jouw kennis van zaken ben je een gesprekspartner op alle niveaus.
Na de lunch werk je aan een plan voor arbeidsmarktcommunicatie. Je agenda voor de middag staat vol met afspraken. In deze functie heb je een verbindende rol en voer je veel gesprekken zoals coaching- en verzuimgesprekken. Vandaag staan er sollicitatiegesprekken voor de functie van octrooigemachtigde in de opleiding op de agenda. Daarna is tijd om naar huis te gaan. Werken is belangrijk en op tijd stoppen ook.

Het werk van de manager Mens & Organisatie samengevat:

 • Aansturing van het team Mens & Organisatie.
 • HR-taken op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Denk aan vraagstukken op gebied van werving en performance, ontwikkeling, vitaliteit en arbeidsvoorwaarden.
 • Vertaling van strategische M&O- doelen in plannen en deze uitrollen.
 • Leiden van projecten en het voeren van verschillende sollicitatie-, coaching, ontwikkel- en adviesgesprekken

Annemarie de Bruin, interim manager Mens & Organisatie: “De wereld van octrooien is zo intrigerend en de sfeer binnen EP&C is echt fijn. Dat wordt vaak beloofd in vacatures, maar hier maakt men het ook echt waar. Er wordt gelet op een goede werk-privé balans en mensen bouwen elkaar op, in plaats van te gaan voor eigen gewin. Het is lastig om het in woorden te vangen. Kom langs en ervaar het!”

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek en het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties.

Met ruim negentig medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Je geeft leiding aan twee collega’s. Een van hen is verantwoordelijk voor de backoffice en advies, de andere collega weet alles over arbeidsvoorwaarden, pensioenen en verzekeringen. Binnen het team heerst, net als bij de rest van EP&C, een prettige en veilige sfeer. Je kunt hier jezelf zijn. Benieuwd welke gezichten je dagelijks gaat zien? Bekijk dan hier je toekomstige collega’s.

Wie ben jij?

Ja, natúúrlijk heb je relevante werkervaring en ben je sociaal vaardig. Dat kom je waarschijnlijk in alle vacatures tegen. Maar wat heb je nou écht nodig om als manager Mens & Organisatie op je plek te zitten? Je bent creatief en je houdt van uitdagingen. Dit betekent dat als het linksom niet lukt, je een weg rechtsom zoekt. Nog niet alles op het gebied van HR (Mens& Organisatie) is geregeld, dus je vindt het ook leuk om te bouwen.

Verder heb je nodig:

 • Hbo+/wo werk- en denkniveau en een relevante opleiding.
 • De flexibiliteit om minimaal een dag per week op één van onze vestigingen in Turnhout (België), Sittard, Utrecht of Amsterdam te werken.
 • Ruime werkervaring in het vakgebied, je bent daardoor een deskundige gesprekspartner voor alle lagen van de organisatie.

 

Wat biedt EP&C jou?

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen €5.500 en €6.000 op basis van 37,5 uur en een 13maand. 
 • Leaseauto.
 • Jaarcontract voor 30 - 37,5 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.
 • Hybride werken.
 • Scholing via de EP&C Academy.
 • Aandacht voor vitaliteit. 

Kom je bij EP&C werken?

Siebert & Wassink is door EP&C gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Manager Mens & Organisatie te verzorgen. 

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 21 maart 2023. De eerste gesprekken worden gevoerd door Ilona Vruggink bij Siebert & Wassink, in week 13. De vervolggesprekken met EP&C zijn gepland in week 14.  

Wij streven ernaar om de procedure voor 1 mei 2023 af te ronden.

Solliciteer hier middels een motivatie en een CV. Neem voor meer informatie contact op met Ilona Vruggink van Siebert & Wassink. 

t: 074 – 20 20 333 
m: 06 – 28 36 22 85
e: vruggink@siebertwassink.nl   
w: www.siebertwassink.nl