Medewerker HR & Salarisadministratie

Met tachtig medewerkers en vier vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevend hedendaags octrooibureau met een rijke historie van inmiddels 80 jaar. We adviseren innovatieve ondernemingen op het economisch vitale gebied van Intellectueel Eigendom.

Voor onze afdeling HR in Rijswijk zijn we op zoek naar een Medewerker HR & Salarisadministratie voor 3 dagen in de week (22,5-24 uur). We worden enthousiast van kandidaten die een energieke persoonlijkheid hebben, stressbestendig zijn en het leuk vinden om in een omgeving te werken waar geen dag hetzelfde is. Je kunt goed schakelen tussen verschillende operationele werkzaamheden en weet je prioriteiten te stellen zodat het werk tijdig klaar is. Uiteraard zijn nauwkeurig werken en cijfermatig inzicht jouw sterke punten. Flexibiliteit en zelfstandig kunnen werken zijn daarnaast een vereiste.

Wat kun je verwachten?

Jouw werkzaamheden zijn heel afwisselend en richten zich op administratieve HR zaken. Waarbij je kunt denken aan het volgende:

 • Het uitvoeren van de volledige salaris- en pensioenadministratie. Je bent verantwoordelijk voor de salarismutaties en je houdt je ook bezig met de administratie omtrent loonbelasting, werkkostenregeling en verzekeringen. Voor onze Belgische collega’s coördineer je de salarisadministratie samen met onze externe Belgische leverancier.
 • Eventuele veranderingen in belastingen en/of relevante wetgeving weet jij te signaleren en toe te passen op het proces van de salarisadministratie.
 • Bijhouden van de personeelsdossiers.
 • Controleren en invoeren van mutaties en declaraties.
 • Bewaken van de administratieve processen op juistheid en volledigheid.
 • Informeren en beantwoorden van vragen van collega’s over onder andere salarisbetalingen, inhoudingen, sociale wetgeving, loonstroken en interne HR-richtlijnen zoals procedures en arbeidsvoorwaarden.
 • Verder ondersteun je wanneer nodig bij andere HR administratieve taken.

Wat verwachten we verder?

 • Je hebt aantoonbaar MBO+/HBO werk- en denkniveau in administratieve richting en bent in het bezit van het praktijkdiploma loonadministratie (PDL) of hebt een vergelijkbare opleiding afgerond.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en actuele kennis van sociale wetgeving en fiscale regelgeving en eventueel arbeidsrecht. 
 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift. 
 • Je signaleert ontwikkelingen, knelpunten en vernieuwingen binnen de (salaris)administratie 
 • Ook neem je deel aan projecten om de administratieve processen efficiënter te laten lopen en doe je proactief voorstellen ter verbetering. 
 • Ervaring met ADP salarissysteem is een pré.

Wat bieden we je? 

Wij bieden je een goed salaris, een 13e maand en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie voor 22,5-24 uur per week. Je wordt ingewerkt door enthousiaste collega’s in een informele werkomgeving. We hebben een open cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Verder bestaat de mogelijkheid om hybride te werken, gezamenlijk te lunchen in de kantine, en staat er op iedere etage gratis fruit en zijn er onder normale omstandigheden wekelijks stoelmassages. 

Sollicitatieprocedure 

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf al staan tussen onze medewerkers? Stuur dan jouw CV inclusief je motivatie naarjobs@epc.nlt.a.v. Ellen Offenberg. Voor vragen kun je Ellen bereiken op telefoonnummer 070 - 414 54 42.  

Beeld vacature

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld