Alweco

Innovatieve toepassingen voor kassen wereldwijd

Slijtvaste spanbus en praktische schermdoekinstallatie

AlwecoHet internationaal opererende ALWECO Scherminstallaties richt zich continu op productontwikkeling en –vernieuwing in de tuinbouw. Met de Quick-Zip en de Ultra Groove spanbus heeft het Westlands bedrijf twee vernuftige innovaties gerealiseerd voor toepassing in kassen. Het Quick-Zip installatiesysteem installeert razendsnel elk type schermdoek in alle kassen, ongeacht de hoogte. Het systeem monteert schermdoeken vanaf de zijkant aan de scherminstallatie. Hierbij is het niet meer nodig om personeel vanaf meerdere plaatsen in de kas handmatig montagehandelingen uit te laten voeren. Het ritssluitingachtige systeem beperkt bovendien de risico’s van handmatig installeren op grote hoogte.

Omdat scherminstallaties veelvuldig in beweging zijn slijt de trekdraad relatief snel. Daarom heeft ALWECO de Ultra Groove spanbus ontwikkeld. Deze heeft een spiraalvormige groef waarin de trekdraad geleid wordt bij het uit- en oprollen. Hierdoor maken de verschillende draadwikkelingen geen zijdelings contact met elkaar en is er nauwelijks slijtage. De spanbus is zodanig tweedelig uitgevoerd dat deze ook eenvoudig rondom bestaande wikkelassen kan worden aangebracht.

Octrooien ondersteunen bedrijfsstrategie

EP&C heeft voor beide vindingen de octrooiaanvragen opgesteld en ingediend. Parallel daaraan ontwikkelen we in samenspraak met ALWECO een octrooistrategie die de bedrijfsstrategie ondersteunt, onder meer met het opstellen van de octrooiaanvragen met een passend ruime beschermingsomvang, landenkeuze omtrent beschermen en aansluiting op subsidiemogelijkheden bijvoorbeeld via de Innovatiebox.

www.alweco.nl