Webinars

  De coronacrisis heeft onze wereld op zijn kop gezet. Bij EP&C hebben we ons aangepast aan de nieuwe werkelijkheid en zetten onze missie voort om het Intellectuele Eigendom (IE) in heldere taal uit te leggen.

  Op donderdag 11 juni introduceerde we een nieuwe, veilige manier om kennis met u te delen: de EP&C Webinars. Vanuit uw eigen stoel en dus op veilige afstand bespreken we een IE-gerelateerd onderwerp in klare taal. Zo vergroot u uw kennis én stellen we u in staat om nog betere beslissing te nemen.

  Webinars terugkijken

  Het herkennen van (octrooieerbare) uitvindingen - uitgezonden op 8 oktober 2020

  webinar; het herkennen van (octrooieerbare) uitvindingenAls innovatief bedrijf bent u dagelijks bezig om uw product te verbeteren. Vaak gaat dat in kleine stapjes, maar soms maakt u opeens een enorme sprong voorwaarts. Hand in hand met de ontwikkeling van uw product, gaat dat u nadenkt over de bescherming ervan. Niet alleen bij die grote sprong voorwaarts maar ook juist bij die kleine stapjes. Want soms is juist een kleine verbetering hét ei van Columbus.

   

  Intellectueel Eigendom in al zijn vormen - uitgezonden op 9 juli 2020

  intellectueel eigendom in al zijn vormen

  Intellectueel eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten die uitgewerkte nieuwe ideeën en creatieve concepten beschermen. Zo kunt u voorkomen dat iemand anders uw idee of product zomaar kopieert. Maar wanneer kunt u uw idee beschermen, met welk recht doet u dat en hoe vraagt u zo’n recht aan? 

   

  Patenten in (corona)crisistijd - uitgezonden juni 2020

  patenten in (corona) crisistijdMark Jolink dook de actualiteit in. Want juist in deze unieke tijden zijn patenten vaak onderwerp van gesprek. Een medicijn of vaccin tegen Covid-19 moet zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk ter beschikking komen aan de wereldbevolking. Mark Jolink legt uit waarom patenten essentieel zijn en welke maatregelen er beschikbaar zijn om eventuele misbruikmakers aan te pakken.