Webinars

  De coronacrisis heeft onze wereld op zijn kop gezet. Bij EP&C hebben we ons aangepast aan de nieuwe werkelijkheid en zetten onze missie voort om het intellectuele eigendom (IE) in heldere taal uit te leggen.

  Daarom introduceren we een nieuwe, veilige manier om kennis met u te delen: de EP&C Webinars. Vanuit uw eigen stoel en dus op veilige afstand bespreken we een IE-gerelateerd onderwerp in klare taal. Zo vergroot u uw kennis én stellen we u in staat om nog betere beslissing te nemen.

  terugkijken

  Intellectueel eigendom in al zijn vormen - uitgezonden op 24 april

  IE in al zijn vormenIntellectueel eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten die uitgewerkte nieuwe ideeën en creatieve concepten beschermen. Zo kunt u voorkomen dat iemand anders uw idee of product zomaar kopieert. Maar wanneer kunt u uw idee beschermen, met welk recht doet u dat en hoe vraagt u zo’n recht aan? 

  Masterclass: Unitair octrooi & UPC - uitgezonden op 8 november 2022

  2022-09 EP&C Masterclass Unitair Octrooi-beeld-3-kolomWe bereiden u voor op het nieuwe octrooisysteem en de nieuwe centrale rechtbank. Als octrooihouder van een of meer Europese octrooien (EP bundeloctrooi) moet u voor de start een aantal beslissingen nemen. Ook biedt het unitair octrooi kansen voor uw toekomstige octrooibescherming. 

   

  Haal het maximale rendement uit uw idee - uitgezonden op 28 juni 2022

  Workshop met BDO

  Innovatieve ideeën vormen het hart van ondernemingen en daarom moeten ze goed te worden beschermd. En ze zijn de drijfveer achter onze economie. Dat ziet de overheid en daarom bieden zij stimuleringsmaatregelen. Innoveren loont. Maar dan moet u wel de juiste stappen zetten.

  Intellectual property for growing businesses - uitgezonden op 20 mei 2021

  IP for growing businessesWaarom lukt het de ene startup om in korte tijd door te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijf, terwijl een ander daar nooit in slaagt? Welke rol speelt intellectueel eigendom daarbij, en waarom is het van belang dat je IP- strategie meegroeit met je bedrijf? En hoe doe je dat, dat meegroeien? Wat betekent dat voor je organisatie? Nyske Blokhuis legt het u haarfijn uit.

   

  Het herkennen van (octrooieerbare) uitvindingen - uitgezonden op 8 oktober 2020

  webinar; het herkennen van (octrooieerbare) uitvindingenAls innovatief bedrijf bent u dagelijks bezig om uw product te verbeteren. Vaak gaat dat in kleine stapjes, maar soms maakt u opeens een enorme sprong voorwaarts. Hand in hand met de ontwikkeling van uw product, gaat dat u nadenkt over de bescherming ervan. Niet alleen bij die grote sprong voorwaarts maar ook juist bij die kleine stapjes. Want soms is juist een kleine verbetering hét ei van Columbus.