Blog

Unitair octrooi en UPC lopen weer vertraging op

Begin 2017 sprak de Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC) de verwachting uit dat het unitair octrooi en UPC eind 2017 van start zou gaan. Door de recente politieke ontwikkelingen..

Door Walter Hart


Lees verder »

Kennis op veilige manier delen

Onlangs schreef Greenportvoorzitter en burgemeester Sjaak van der Tak dat: “Innovatieve kennis van voedselproductie moet worden gebundeld en gedeeld voordat het te laat is”. Daarnaast vertelde..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Patent verlopen na 20 jaar? Niet altijd!

De maximale levensduur van een octrooi is in principe 20 jaar. Maar het kan ook 21 jaar of langer zijn. Hoe dat zit? We hebben het hier over de welbekende uitzonderingen op de regel! Ook in het..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Avantium: Van Spin-off naar de beste innovator van Europa?

Dat was wel een leuk nieuwtje: een van onze cliënten is genomineerd voor de prestigieuze European Inventor Award! Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt door het European Patent Office aan een..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Commercieel actief? Ken uw Freedom To Operate

“Ik heb een patent dus ik kan met mijn vinding de markt op. Ik heb alle vrijheid om te handelen.” Is dat waar? Nee, helaas niet. U kunt ondanks uw patent inbreuk maken op een breder patent van..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Top 3 misverstanden bij het patenteren

Met een aantal collega’s fungeer ik als aanspreekpunt voor mensen die voor het eerst contact opnemen met EP&C. Wij staan hen te woord met allerhande vragen over Intellectueel Eigendom. Voordat we..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Patent-jargon waar ik niet onderuit kom

Elke branche heeft zijn eigen beroepstaal. Het is de uitdaging om hier niet in door te slaan. Met mijn collega-vakgenoten is het niet zo’n probleem als de gesprekken doorspekt zijn met jargon...

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Oude octrooien op het gebied van de Tuinbouw, kent u deze?

Beschermen van uitvindingen was in Nederland in eerste instantie mogelijk van 1817 tot 1869. Hierna volgde een periode waarin men elkaars uitvindingen naar hartenlust kon kopiëren. Tot 1910. Toen..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Patent aanvragen op product? In deze gevallen: niet doen!

Het patenteren van een uitvinding heeft voordelen. Denk aan het buitenspel zetten van concurrenten doordat u een (tijdelijk) monopolie krijgt in uw markt. Maar er zijn ook situaties waarin een..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Intellectueel Eigendomsrecht (Infographic) 

Het Intellectueel Eigendomsrecht kent verschillende beschermingsvormen. Onder andere Auteursrecht, Merkbescherming, Modelbescherming, Handelsnaambescherming en Octrooibescherming. 

Door Kees Hollaar


Lees verder »