Blog

De beste uitvinding zit in een klein hoekje

Eén van de vereisten voor het verkrijgen van een patent is dat uw idee nieuw is. Ik heb hier al eerder over geschreven. Wat ik vaak merk, is dat de definitie ‘nieuwheid’ voor uitvinders..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Een patent op een goed huwelijk, wat een uitvinding!

Hoe gelukkig te blijven in een goed huwelijk? De bladen staan vol tips. Maar uiteindelijk is het natuurlijk heel persoonlijk. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeftes. Dus een patent op een..

Door Hans Mertens


Lees verder »

Top 3 tips inzet Innovatiesubsidie

Als u uw Intellectueel Eigendom wilt beschermen met een patent en u bent zuinig op uw budget, dan heb ik een interessante suggestie voor u. Met de Innovatiebox kunt u uw investering..

Door Hendrik Jan Brookhuis


Lees verder »

Idee vastleggen (Infographic)

U heeft een idee waar u een patent op wilt aanvragen. Waar begint u en wat staat u te wachten? Hoe snel heeft u het octrooi in handen?

Door Johan Volmer


Lees verder »

Top 3 Blunders bescherming Intellectueel Eigendom

Ik draai al weer een aantal jaartjes mee in het octrooivak. Saai? Nee, zeker niet! Ik kom elke dag in aanraking met creatieveling die vol enthousiasme over hun uitvinding vertellen. Het is..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Geopolitiek & Intellectueel Eigendom, een onwaarschijnlijke combinatie?

Terwijl de IE-wereld zich richt op de gevolgen van de Brexit op het tot stand komen van het unitair octrooi, speelt er elders in de wereld een kleine revolutie af. In Latijns Amerika heeft..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

Een octrooiaanvraag. Las het maar als een boek.

Ik kan het mij helemaal voorstellen. De eerste keer dat u een octrooiaanvraag voor uw neus krijgt, is het lastig deze op waarde te schatten. Waar begint u met lezen? Waar moet u op letten?

Door Mark Jolink


Lees verder »

Aanvullend Beschermingscertificaat – Een stap richting helderheid

Uiteraard verwachten patiënten en artsen dat een geneesmiddel een ziekte effectief aanpakt. Tegelijkertijd moet het geneesmiddel voldoende veilig zijn. Alleen als uitgebreid onderzoek laat zien..

Door René Raggers


Lees verder »

EU-lidstaten tegen octrooi op klassiek veredelde planten

Op 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem bevestigd dat het Europees Octrooibureau (EPO) geen octrooien meer zou moeten verlenen op planten die verkregen zijn door klassieke veredeling...

Door René Raggers


Lees verder »

De beste tip voor alle Willie Wortels en Niet-Willie Wortels

Ze zijn er vast nog. Mensen die jarenlang op zolder aan een uitvinding werken. Op zo’n zolderkamer is het heerlijk rustig werken, zonder Whatsapp, Facebook en verwoede discussies van politieke..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »