Blog

Indienings- en prioriteitsdatum octrooi. Wat is wat?

Op het voorblad van een patent worden diverse data genoemd: een prioriteitsdatum, een indieningsdatum en - wanneer het patent verleend is - een verleningsdatum. Dit kan wel eens tot verwarring of..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Spookfacturen: wees gewaarschuwd

Als octrooigemachtigde in opleiding ken ik het fenomeen ‘nepfacturen’. Bijna al onze klanten worden hiermee geconfronteerd. Maar onlangs werd ik zelf in het ootje genomen.

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Wat is de waarde van een octrooi? 5 bepalende factoren

Om verschillende redenen is het interessant om te weten wat de waarde is van uw patent of octrooi.

Door Mark Jolink


Lees verder »

Hoera, een negatief nieuwheidsrapport!

Ok, reden om de vlag uit te hangen is het misschien niet, maar toch is een negatief nieuwheidsrapport vaak lang niet zo erg als mijn cliënten denken. Sterker nog: vaak is een negatief..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Opleiding Octrooigemachtigde niet voor watjes

Trainee Patent Attorney Marjolein Elderson zit in het eerste jaar van de opleiding tot Nederlands Octrooigemachtigde.  Bij het verschijnen van dit BL&G heeft ze haar eerste halfjaar achter de rug...

Door Marjolein Elderson


Lees verder »

Interactief spijkerjasje bedient smartphone

Google en Levi’s brengen een denim jasje op de markt dat fungeert als een touchscreen. Dé oplossing voor fietsers die niet zonder de functies van hun smartphone kunnen.

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Tupperware verbetert buitenaardse slateelt

Tupperware gaat ruimtevaartorganisatie NASA helpen om groente te verbouwen in de ruimte. Het bedrijf ontwikkelt een nieuw systeem voor watervoorziening van planten in de moestuin van..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

BL&Gs die het lezen waard zijn

Het afgelopen jaar heeft u elke week een BL&G van ons ontvangen. Misschien bent u niet in de gelegenheid geweest om deze stuk voor stuk door te nemen. Maar, in deze komkommertijd kan het lezen van..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Architect maakt outdoor tamponverpakking

Dat had Jasper Knoop nooit gedacht: dat hij op zijn 53ste jaar ongegeneerd over tampons zou praten. Alsof het wattenstokjes zijn.

Door Walter Hart


Lees verder »

Geblokkeerd door de copy cat (3/3)

In deel 2 van mijn blogs over het beschermen van kennis schreef ik dat u – door het vastleggen van kennis – uw bedrijf gezond houdt en uw motivatie op pijl houdt. Deze serie sluit ik af met een..

Door Rudi Riemens


Lees verder »