Blog

Inbreuk patent aanpakken? Zo verzamelt u bewijsmateriaal (7/9)

Als u vermoedt dat er inbreuk gemaakt wordt op uw patent, dan is het aan u om dit te bewijzen. Maar let op: zorgvuldigheid hierbij is geboden, want je doet snel meer kwaad dan goed. 

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Vier tips om de markt én het hart van Theresa May te veroveren

Onlangs verscheen het artikel ‘Felle discussie in Engeland over plastic verpakkingen’ in Goedemorgen Groente. Onder druk van de samenleving gaat de Britse Prime Minister Theresa May voortvarend..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Hoe spoor ik inbreuk octrooi op? 4 tips (6/9)

In de serie over inbreuk hebben we al diverse aspecten belicht. In dit BL&G besteed ik aandacht aan het opsporen van inbreuk. Oftewel: hoe komt u er achter dat concurrenten producten op de markt..

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Patentinbreuk: zo pakt u dat aan (5/9)

Op een beurs, in de winkel of op internet komt u een product tegen dat verdacht veel lijkt op uw gepatenteerde vinding. Doordat u uw Intellectuele Eigendom heeft laten vastleggen met een octrooi,..

Door Christiaan Houben


Lees verder »

Ei van Columbus? Check snel een patentdatabase

Het is mij de afgelopen week twee keer gebeurd dat ik een uitvinder op bezoek had die een mooie uitvinding had gedaan. In beide gevallen leek de uitvinding een echt ei van Columbus en loste het..

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Meest gelezen blogs van 2017

En daar is 2018. Een nieuw vers en knisperend jaar voor de boeg. Twaalf maanden glijden ongemerkt voorbij, maar er zijn altijd hoogtepunten om trots op te zijn. Zo heb ik met plezier aan het..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Veilig de markt op zonder Inbreuk Intellectueel Eigendomsrecht (4/9)

Ok, octrooien/patenten hebben een meerwaarde als u uw Intellectueel Eigendom wilt beschermen. Maar ze kunnen ook knap lastig zijn als u aan de andere kant van de tafel zit. Bijvoorbeeld als u een..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

5 situaties waarin patent concurrent u niet in de weg zit (3/9)

U wilt de markt op met een product of u wilt een werkwijze toepassen. U heeft voorwerk gedaan en u bent een patent(aanvraag) tegengekomen waarvan u vermoedt dat deze in uw vaarwater kan zitten. U..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Octrooi of patent?

Bij klanten die zich voor het eerst met bescherming gaan bezig houden, krijg ik vaak de vraag: “Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een octrooi en een patent?” of “Wanneer moet ik een octrooi..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Inbreuk eigendomsrecht voorkomen? Dat doe je zo! (2/9)

Of u nu wel of niet uw product heeft beschermd met een patent, zodra u de markt op gaat met uw product, kunt u in aanraking komen met Intellectuele Eigendomsrechten (IE-rechten).

Door Sjors de Koning


Lees verder »