Blog

Interactief spijkerjasje bedient smartphone

Google en Levi’s brengen een denim jasje op de markt dat fungeert als een touchscreen. Dé oplossing voor fietsers die niet zonder de functies van hun smartphone kunnen.

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Tupperware verbetert buitenaardse slateelt

Tupperware gaat ruimtevaartorganisatie NASA helpen om groente te verbouwen in de ruimte. Het bedrijf ontwikkelt een nieuw systeem voor watervoorziening van planten in de moestuin van..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

BL&Gs die het lezen waard zijn

Het afgelopen jaar heeft u elke week een BL&G van ons ontvangen. Misschien bent u niet in de gelegenheid geweest om deze stuk voor stuk door te nemen. Maar, in deze komkommertijd kan het lezen van..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

Architect maakt outdoor tamponverpakking

Dat had Jasper Knoop nooit gedacht: dat hij op zijn 53ste jaar ongegeneerd over tampons zou praten. Alsof het wattenstokjes zijn.

Door Walter Hart


Lees verder »

Geblokkeerd door de copy cat (3/3)

In deel 2 van mijn blogs over het beschermen van kennis schreef ik dat u – door het vastleggen van kennis – uw bedrijf gezond houdt en uw motivatie op pijl houdt. Deze serie sluit ik af met een..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Een week uit het leven van een octrooigemachtigde

De tijd dat octrooigemachtigden dag in dag uit octrooiaanvragen schreven, ligt al lang achter ons. Het Intellectueel Eigendomsrecht kent vele facetten. Hoe veelzijdig mijn vak is? Hieronder een..

Door Walter Hart


Lees verder »

Geen octrooi meer op klassiek veredelde planten

Het Europees Octrooibureau heeft donderdag 29 juni, op nadrukkelijk advies van de Europese lidstaten, besloten om geen octrooien meer te verlenen op klassiek veredelde planten. Hiermee lijkt er..

Door René Raggers


Lees verder »

Kennis beschermen is kennis delen (2/3)

In mijn vorige blog schreef ik dat beschermen van kennis juist niet egoistisch is. Ik wil dit aan de hand van het volgende voorbeeld nader toelichten.

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Het verschil tussen een nieuwheidsonderzoek en Freedom To Operate

In mijn vorige BL&G schreef ik over het belang van een Freedom To Operate-studie. Hiermee onderzoekt u of u octrooirechten van anderen schendt als u de markt op gaat met uw innovatie of product. ..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Unitair octrooi en UPC lopen weer vertraging op

Begin 2017 sprak de Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC) de verwachting uit dat het unitair octrooi en UPC eind 2017 van start zou gaan. Door de recente politieke ontwikkelingen..

Door Walter Hart


Lees verder »