Blog

Het wiel octrooieren? Geen probleem!

‘Het wiel opnieuw uitvinden’; een gevleugelde uitspraak die vaak gebruikt wordt. Het betekent dat je dubbel werk doet. Iets wat vaak niet loont.

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Patent aanvragen: Voordelen van de NL PCT-Route

Bedrijven komen bij EP&C voor de bescherming van verschillende producten en werkwijzen. Van achtbanen tot plastic dopjes. Van schermdoeken in kassen tot technieken voor DNA-analyses.

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Top 3 eisen voor octrooi en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een octrooi in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Idee vastleggen: in welk land? 3 Tips

Bij het aanvragen van een patent komt u op een gegeven moment voor de keuze te staan: in welke landen wil ik mijn idee vastleggen? Instinctief zeggen de meeste innovators: doe maar wereldwijd...

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Patent aanvragen - dat wil ik wereldwijd

U heeft een uitvinding gedaan, en niet zomaar eentje. U gaat de wereld veroveren. Ik hoor dan ook vaak: ik wil wereldwijd octrooi voor mijn uitvinding! 

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Top 3 valkuilen bij het aanvragen van een patent

Het inzetten van een patent kan een goed idee zijn. Er zijn legio voorbeelden van bedrijven die groot zijn geworden door het vastleggen van hun Intellectueel Eigendom. In het E-Book: ‘De..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Hoe kies ik een octrooigemachtigde

Wij van WC-eend ……..kent u ‘m nog?

Ik weet het, het klinkt absurd dat ik – octrooigemachtigde bij EP&C - u ga vertellen hoe u een octrooigemachtigde gaat vinden die bij u past. Maar leest u toch..

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

De octrooipolitie is mijn beste vriend, toch?

Voordat u uw patent in handen hebt, is er al heel wat werk verzet. In de fabriek of op het laboratorium testen, bijschaven, en alle brainwaves aflopen op haalbaarheid. Als het idee voldoende..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wat is een patent of octrooi (betekenis)

Een octrooi of een patent is het wettelijk bewijs dat de houder ervan de rechten heeft op een uitvinding. Dit exclusieve recht beschermt de uitvinder en stimuleert de vernieuwingskracht van de..

Door Patrick van Ginneken


Lees verder »

Invoering unitair octrooi en UPC gepland voor december 2017

De Prepatory Committee for the Unified Patent Court (UPC), het comité dat zich bezighoudt met de voorbereidende werkzaamheden, heeft vandaag een nieuwe planning afgegeven voor de start van het..

Door Walter Hart


Lees verder »