Blog

Concurrent in de gaten houden loont

Geautomatiseerde systemen maken het steeds makkelijker om de octrooiportefeuille van de concurrentie op de voet te volgen. Octrooigemachtigde Isabelle de Grave-Wolterink heeft doorslaggevende..

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Briljante Beschermingsstrategie

Onlangs greep een artikel in de nieuwsbrief van GoedemorgenGroente mijn aandacht: ‘Robotisering paprika-oogst grote uitdaging’. Wageningen University & Research, Proefstation voor de Groenteteelt,..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Een octrooi is geen automatisch geld

Je bent op een verjaardag of je zit op het terras, je praat wat raak en ineens heb je die ene briljante ingeving. “Wat een goed idee. Daar moet je een patent voor aanvragen. Daar kun je nog eens..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Octrooi? Staar je niet blind

Het waren de beginjaren van mijn carrière als octrooigemachtigde. Ik was 32, net gepromoveerd als chemicus, maar de jongste van het kantoor. Natuurlijk kreeg ik het dossier met de melkbussen.

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »

Oude octrooien uit de Tuinbouw: Wie was de uitvinder van de klimaatkas?

Wat was het leuk om zoveel reacties te ontvangen naar aanleiding van mijn blog dat in juni verscheen. Hierin schreef ik dat de Amerikaanse sinaasappelteler Stanley Stewart de klimaatkas in 1900..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Octrooistrategie werkt kostenbesparend

Voor een effectieve bescherming is meer nodig dan het laten beschrijven van de uitvinding in een octrooiaanvraag. Zowel voorafgaand aan het opstellen van de octrooiaanvraag als daarna moeten..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Patent pending als strategisch schaakstuk

Het inzetten van Intellectueel Eigendom is net als schaken: je denkt meerdere stappen vooruit.

Met verschillende pionnen acteer je in een veld waar ook de concurrent schaakstukken heeft staan...

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Hoe herken ik ook een simpele uitvinding?

Innovatieve ideeën kunnen veel vormen aannemen: een idee kan complex en revolutionair zijn, of juist heel simpel en gebaseerd op bestaande technologieën. Die ogenschijnlijk simpele ideeën worden..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Flinke korting op aankoop huis én een bijzondere vondst op zolder

Regelmatig schrijf ik over oude octrooien. Aan de hoeveelheid e-mails die ik naar aanleiding van zo’n stukje krijg, merk ik dat het heel wat los maakt. Ik vind het altijd ontzettend leuk om..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Alles wat u wilt weten over Inbreuk op Intellectuele Eigendom

Over Inbreuk valt een hoop te vertellen. Wat is het precies, wanneer maak je inbreuk, hoe voorkom je het maken van inbreuk, et cetera. 

Door Evelien van Tol


Lees verder »