Blog

Geopolitiek & Intellectueel Eigendom, een onwaarschijnlijke combinatie?

Terwijl de IE-wereld zich richt op de gevolgen van de Brexit op het tot stand komen van het unitair octrooi, speelt er elders in de wereld een kleine revolutie af. In Latijns Amerika heeft..

Door Marcel Kortekaas


Lees verder »

Een octrooiaanvraag. Las het maar als een boek.

Ik kan het mij helemaal voorstellen. De eerste keer dat u een octrooiaanvraag voor uw neus krijgt, is het lastig deze op waarde te schatten. Waar begint u met lezen? Waar moet u op letten?

Door Mark Jolink


Lees verder »

Aanvullend Beschermingscertificaat – Een stap richting helderheid

Uiteraard verwachten patiënten en artsen dat een geneesmiddel een ziekte effectief aanpakt. Tegelijkertijd moet het geneesmiddel voldoende veilig zijn. Alleen als uitgebreid onderzoek laat zien..

Door René Raggers


Lees verder »

EU-lidstaten tegen octrooi op klassiek veredelde planten

Op 20 februari hebben de Europese lidstaten unaniem bevestigd dat het Europees Octrooibureau (EPO) geen octrooien meer zou moeten verlenen op planten die verkregen zijn door klassieke veredeling...

Door René Raggers


Lees verder »

De beste tip voor alle Willie Wortels en Niet-Willie Wortels

Ze zijn er vast nog. Mensen die jarenlang op zolder aan een uitvinding werken. Op zo’n zolderkamer is het heerlijk rustig werken, zonder Whatsapp, Facebook en verwoede discussies van politieke..

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Merk registratie: Top 3 valkuilen

Je kunt heel gemakkelijk zelf een merk registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Je dient dan online een aanvraag in. En als je daarbij vragen hebt, kun je de..

Door Jaspriena Hünteler-van Bemmel


Lees verder »

Europees octrooi binnenkort ook geldig in………..Cambodja

Nee, er is niets mis met uw geografische kennis, wees gerust. Afgelopen januari hebben het European Patent Office (EPO) en Cambodja een overeenkomst getekend die het mogelijk maakt Europese..

Door René Raggers


Lees verder »

Het wiel octrooieren? Geen probleem!

‘Het wiel opnieuw uitvinden’; een gevleugelde uitspraak die vaak gebruikt wordt. Het betekent dat je dubbel werk doet. Iets wat vaak niet loont.

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Patent aanvragen: Voordelen van de NL PCT-Route

Bedrijven komen bij EP&C voor de bescherming van verschillende producten en werkwijzen. Van achtbanen tot plastic dopjes. Van schermdoeken in kassen tot technieken voor DNA-analyses.

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Top 3 eisen voor octrooi en hoe Donald Duck dwars ligt

Een uitvinding moet aan tal van eisen voldoen om voor een octrooi in aanmerking te komen. Alvorens we een octrooiaanvraag indienen is het dus raadzaam om te controleren of uw uitvinding aan die..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »