Blog

Wat is inbreuk?

Vaak hebben we het in onze BL&G’s over het verkrijgen van IE-rechten. Maar als u of uw concurrent al rechten heeft, hoe gaat u hier dan mee om? Wat mag wel en wat mag niet? In de komende..

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »

Slechtste design van het jaar

Ik had laatst een opleiding. Altijd belangrijk om je vak goed bij te houden. De opleiding had de titel 'Dag van Designbescherming'. Er waren diverse gastsprekers die aan de hand van..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Vrijwillig vertragen Europese octrooiverlening

Er gloort een interessante nieuwe regel aan de horizon voor Europese octrooiaanvragen. De president van het EPO, Benoît Battistelli, liet in zijn presentatie tijdens het FICPI Forum in Venetië..

Door Hendrik Jan Brookhuis


Lees verder »

'Onbezorgd op vakantie'

Het is weer flink druk op de weg: de vakantietijd is duidelijk voorbij. Hier op kantoor is het even gekkenhuis, er zijn meteen een aantal spoedklussen die gedaan moeten worden. 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Wanneer kiezen voor patent op een werkwijze?

Patent op een werkwijze in plaats van op een vinding. Wanneer? In onze BL&G’s vertellen we meestal over het verkrijgen van een patent op een fysiek product, formeel aangeduid als voortbrengsel...

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Patent waardeloos, na kleine verandering concurrent

“Als mijn concurrent mijn vinding namaakt met slechts een kleine verandering, is mijn patent waardeloos.” Een veel gehoorde opmerking onder ondernemers. Maar is dat ook zo? Dat ligt er maar net..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wanneer kiezen voor een Europees Octrooi?

Al eerder bespraken we de voordelen van een Nederlands Octrooi en die van de NL PCT-route. Maar wanneer kies je eigenlijk voor een Europees Octrooi (niet te verwarren met het – nog niet bestaande..

Door Wendy van Zoelen


Lees verder »

Patent pending als strategisch schaakstuk

Het inzetten van Intellectueel Eigendom is net als schaken: je denkt meerdere stappen vooruit.

Met verschillende pionnen acteer je in een veld waar ook de concurrent schaakstukken heeft staan...

Door Martijn Vermeulen


Lees verder »

Patent pending (betekenis)

Onlangs werd ik benaderd door een bedrijf dat vragen stelde over een product waarop ‘patent pending’ was vermeld. Hij wilde met een soortgelijk product de markt op, maar wist niet goed of dit..

Door Kees Hollaar


Lees verder »

Inrichten van een IP-team. Alleen R&D? Niet doen!

Veel technische bedrijven hebben een afdeling Research & Development (R&D). Hier wordt volop uitgevonden en ontwikkeld. Vaak zijn zij ook belast met het beheren van het Intellectual Property (IP)...

Door Isabelle de Grave-Wolterink


Lees verder »