Blog

Patent of bedrijfsgeheim? That’s the question.

Vindingen waar u tijd en energie in hebt gestoken, wilt u beschermen. Zo verdient u uw investering tenminste terug. Dat beschermen kan op verschillende manieren. U kunt uw product patenteren, of..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wat u moet weten als geheimhouden de beste keuze is (Trade Secret Directive)

Het beschermen van uw Intellectuele Eigendom kan op verschillende manieren. Patenteren is een optie, maar in sommige gevallen is geheimhouden een betere keuze (bekijk de animatie voor verdere..

Door Robrecht de Weerdt


Lees verder »

Innoverende Tuinbouw laat veel belastingvoordeel lopen!

Innovatie is belangrijk voor de Tuinbouw. Het tekenen van het Innovatiepact levert hier een mooie bijdrage aan. Maar wisten jullie dat de Belastingdienst ook graag een duit in het zakje doet? 

 

 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Een patent begroten? Vergeet de instandhoudingstaksen niet! (Video)

Op het moment dat u een octrooi of patent aanvraagt, is het onontbeerlijk om een idee te hebben over de toekomst van de innovatie. De kosten lopen namelijk voor de baten uit. Dat vraagt om een..

Door Mark Jolink


Lees verder »

Patent aanvragen? 18 maanden samengevat in 2:24 minuten (Video)

Iedereen kent wel anekdotes als het gaat om uitvindingen en octrooien. Vaak zijn het succesverhalen, over een slimmigheid die de bedenker ervan roem en rijkdom bracht. Of over de keerzijde ervan...

Door Matthijs van der Linden


Lees verder »

Optreden tegen inbreuk? Zo pakt u het slim aan (9/9)

U heeft inbreuk opgespoord, op de juiste manier bewijs verzameld. De ‘vriendelijke of pittige brief’ met het verzoek om de inbreukmakende activiteit te staken, heeft niet het gewenste effect. Het..

Door Walter Hart


Lees verder »

Nachtmerrie voor elke innovator: idee gestolen en gepatenteerd (8/9)

Met je eigen uitvinding om de oren geslagen worden. Dat is pijnlijk. Komt dat écht voor? Jazeker! 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Oude octrooien uit de Tuinbouw: dit is een hele mooie!

Toen ik op zoek ging naar een octrooi uit de oude doos, intrigeerde een octrooifamilie uit 1929 van Kornelis Boere mij. Toentertijd woonachtig aan de Bermweg 106 in Capelle aan den IJssel,..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Software patenteren vergt creativiteit

In mijn praktijk werk ik veel met uitvindingen in de software en informatietechnologie. Juist op dit vakgebied vraagt het beschermen van innovaties om creatieve oplossingen. 

Door Holger Seitz


Lees verder »

Inbreuk patent aanpakken? Zo verzamelt u bewijsmateriaal (7/9)

Als u vermoedt dat er inbreuk gemaakt wordt op uw patent, dan is het aan u om dit te bewijzen. Maar let op: zorgvuldigheid hierbij is geboden, want je doet snel meer kwaad dan goed. 

Door Robbert-Jan de Lang


Lees verder »