Blog

3 zomeroctrooien voor de zinderende hitte

 

Wat laat de zomer zich in al haar uitbundigheid zien dit jaar. De laatste klussen worden geklaard terwijl voor velen de vakantie pal voor de deur staat. Nog even hard werken dus, maar straks..

Door Evelien van Tol


Lees verder »

UPC en unitair octrooi een stap dichterbij?

 

Vorig jaar schreef ik rond deze tijd dat de invoering van het unitair octrooi en het United Patent Court (UPC) vertraging hadden opgelopen. Het systeem waarin octrooien binnen meerdere..

Door Walter Hart


Lees verder »

Oude octrooien uit de Tuinbouw: wie bedacht de kas?

Ik was er heilig van overtuigd dat ‘de kas’ een echte Nederlandse uitvinding zou zijn. Ik zag het helemaal voor me: een kweker die het maar niets vond om elke keer een ruit van een platte broeibak..

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Watermerk in product: slimme technologie helpt bij inbreuk en recycling

Het mooie van ons vak is dat we iedere dag in aanraking komen met nieuwe ideeën die de wereld om ons heen beter maken. Zo heeft het Twellose bedrijf FiliGrade een kosteneffectieve manier..

Door Holger Seitz


Lees verder »

Zo haalt u het onderste uit innovatie

Het komt zeer regelmatig voor dat ik techneuten spreek die zeggen: “Ja, maar dat is toch geen uitvinding, dat is gewoon logisch!”

Door Thomas Remmerswaal


Lees verder »

Patent of bedrijfsgeheim? That’s the question.

Vindingen waar u tijd en energie in hebt gestoken, wilt u beschermen. Zo verdient u uw investering tenminste terug. Dat beschermen kan op verschillende manieren. U kunt uw product patenteren, of..

Door Nyske Blokhuis


Lees verder »

Wat u moet weten als geheimhouden de beste keuze is (Trade Secret Directive)

Het beschermen van uw Intellectuele Eigendom kan op verschillende manieren. Patenteren is een optie, maar in sommige gevallen is geheimhouden een betere keuze (bekijk de animatie voor verdere..

Door Robrecht de Weerdt


Lees verder »

Dossier unitair octrooi en UPC

Laatste update: 26-4-2018

In dit dossier over het unitair octrooi zetten we alle ontwikkelingen omtrent het nieuw in te voeren octrooi en de Unitary Patent Court voor u op een rij. Een tijdslijn..

Door Walter Hart


Lees verder »

Innoverende Tuinbouw laat veel belastingvoordeel lopen!

Innovatie is belangrijk voor de Tuinbouw. Het tekenen van het Innovatiepact levert hier een mooie bijdrage aan. Maar wisten jullie dat de Belastingdienst ook graag een duit in het zakje doet? 

 

 

Door Rudi Riemens


Lees verder »

Een patent begroten? Vergeet de instandhoudingstaksen niet! (Video)

Op het moment dat u een octrooi of patent aanvraagt, is het onontbeerlijk om een idee te hebben over de toekomst van de innovatie. De kosten lopen namelijk voor de baten uit. Dat vraagt om een..

Door Mark Jolink


Lees verder »