Borit

Unieke technologie voor de wagen van de toekomst

Borit Mood 0028Borit is een spin-off van OCAS en Borit Leichtbau-Technik GmbH. Het bedrijf heeft een nieuwe productietechnologie ontwikkeld voor het maken van componenten en assemblies (subsystemen) voor brandstofcellen, electrolysers en warmtewisselaars. De belangrijkste markt voor Borit is die van de brandstofcellen en electrolysers. In de toekomst zal namelijk voor een gedeelte van de markt een brandstofcel stack de plaats innemen van de traditionele verbrandingsmotor wat de toekomstige wagen toelaat te rijden op waterstof, met andere woorden CO2 vrij. Om haar unieke technologie te beschermen en haar te helpen bij het uitzetten van een IE-strategie, schakelde het jonge bedrijf EP&C in.

Het unieke maakproces beschermen

Borit is actief in de maakindustrie en het is dan ook het maakproces zelf dat het bedrijf wil beschermen. “De wijze waarop we de specifieke componenten en subsystemen maken is technologisch uniek. Dat resulteert erin dat we tegemoetkomen aan de hogere kwaliteits- en prestatievereisten van onze klanten. Hoewel er steeds een gedeelte interne know-how is, willen toch we bepaalde aspecten zo adequaat mogelijk beschermen bijvoorbeeld met behulp van een octrooi”, vertelt Luc Wanten, Managing Director van Borit.

Een betrouwbare partner inzake IE

De specialisten van EP&C helpen Borit voornamelijk op strategisch niveau maar verzorgen ook de eigenlijke aanvraag. “Dat is niet op één, twee drie gebeurd maar kwaliteit vraagt nu eenmaal tijd”, stelt Wanten. “Net als Borit, hecht EP&C hier veel belang aan. De specialisten werken erg zorgvuldig en degelijk om tot een waterdicht octrooi te komen”. Met maar liefst 90% van de productie die bestemd is voor export, onderzoeken de specialisten van EP&C of het octrooi ook afdwingbaar is in andere landen. “Daarnaast gaan we ook kijken of het nodig is om ons logo en onze naam nog breder te beschermen en hoe we dat zouden kunnen doen”, legt Wanten uit.

“De communicatie verloopt erg vlot en transparant, en zo hebben we het graag”, zegt Wanten. “EP&C staat ons met raad en daad bij. Naast het beschermen van onze technologie, helpen ze ons bij het creëren van een meerwaarde zodat onze business verder kan groeien. We voelen dat er een duurzame samenwerking in de maak is!”, besluit Wanten.

http://www.borit.be/