CNH Industrial

Innovatie zit ingebakken in cultuur: iedereen denkt mee

CNH New Holland Agriculture CR1090 Dusk 1CNH Industrial is een wereldwijd producent van landbouwmachines en onder meer eigenaar van de merkenfamilies Case, New Holland, Iveco en FPT Industrial. De producent beschikt hiermee over een breed assortiment machines bestaande uit onder andere tractoren, balenpersen, hakselaars en maaidorsers. In België is vooral New Holland erg gekend, met name voor haar baanbrekende maar toegankelijke technologieën die de landbouwefficiëntie en -productiviteit verbeteren.

1 machine, 100 patenten

De ingenieurs van CNH Industrial zijn steeds op zoek naar manieren om de machines te optimaliseren. Daarnaast staat het iedereen die een idee heeft voor een verbetering van een machine of een onderdeel, vrij om dat te delen op een intern platform. Om al deze ontwikkelingen en nieuwe technieken op een adequate manier te beschermen, beschikt CNH Industrial op haar productiesite in Zedelgem, West-Vlaanderen, over een eigen octrooiafdeling. Op elke machine van New Holland zitten tientallen of wel honderden patenten. “Het is uiteraard niet zo dat we een patent hebben op een machine als geheel, maar wel op de afzonderlijke onderdelen”, legt Beetz uit. Dat gaat van een nieuw mechanisme om kaf van koren te scheiden tot een element dat er voor zorgt dat de machine minder brandstof verbruikt. Er is een constante stroom van ontwikkelingen en dat resulteert in zo’n 100 octrooiaanvragen per jaar. Om die hoeveelheid te kunnen bolwerken en toch de nodige flexibiliteit te hebben als onderneming werkt CNH Industrial onder andere samen met EP&C. “Een van onze recente octrooiaanvragen in samenwerking met EP&C was dat voor een verbeterd mechanisme om graankorrels te scheiden van de rest van het gewas”, vertelt Beetz.

Expertise en nieuwe inzichten

Beetz is een grote fan van de doortastende aanpak van EP&C. “Zij helpen ons uitstekend om het bredere plaatje in te vullen”, licht Beetz toe. Hier merkt Beetz de meerwaarde van een externe partner: “De mensen van EP&C staan buiten het bedrijf en dus hebben ze een frisse kijk op onze vindingen. Tegelijk hebben ze voldoende technische bagage om mee te denken. Een perfecte combinatie!”, besluit Beetz.

De samenwerking verloopt ook erg vlot. Je weet steeds waar je aan toe bent bij EP&C. Die transparante manier van communiceren weet ik erg te appreciëren!” besluit Beetz.

CNH Industrial