Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Magazine Anne van Lohuijzen-Pronker NL 2023_11

“Ik vind veel verschillende vormen van techniek interessant, omdat ik graag wil begrijpen hoe dingen werken.” 

Octrooigemachtigde in opleiding Anne van Lohuijzen werkt sinds december 2023 bij EPC. Ze studeerde Lucht- en ruimtevaarttechniek in Delft. Niet omdat ze per se een passie voor vliegtuigen heeft, maar vooral omdat ze een liefde heeft voor techniek in de breedste zin van het woord. Anne: “Ik vind het heel leuk om te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten dingen en om te analyseren. Dat moet ik als octrooigemachtigde ook doen. En ik hou van taal. Die combinatie komt terug in mijn werk.”

Dat Anne van verschillende soorten techniek houdt blijkt uit haar brede achtergrond. Tijdens haar studie deed ze een specialisatie op het gebied van meet- en regeltechniek en studeerde ze af op simulaties. Haar minor was meer gericht op medische techniek. Tijdens haar werkervaring deed ze weer andere technische kennis op. “Bij DEMCON werkte ik op het gebied van mechatronica. Ik modelleerde de aansturing van hightech apparatuur en implementeerde deze functionaliteiten in de software. Bij Priva werkte ik aan softwareontwikkeling voor klimaatinstallaties van kassen en gebouwen. Kortom: ik heb een hele brede achtergrond om uit te putten.” 

Naast techniek doorgronden ziet Anne ook uit naar het klantcontact bij EP&C. “Ik vind het belangrijk om goed naar klanten te luisteren. Waar lopen ze tegenaan met hun innovatie, hoe werkt het en wat willen ze met de bescherming? Dat goede luisteren gebruik ik om een sterk advies uit te brengen.”