Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Christiaan-Houben_groot

"De meest triviale uitvinding
kan het ei van Columbus zijn."

Christiaan Houben studeerde werktuigbouwkunde in Delft en is sinds 1999 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Hij heeft ervaring met litigation in het buitenland (met name Duitsland en Frankrijk), is leider van een van onze werktuigbouwteams en werkt vooral voor de maakindustrie. Hij is daarbij met name gespecialiseerd in metaal- en kunststofverwerking, machinebouw en regeltechniek.

Met sommige van zijn cliënten werkt Christiaan al sinds zijn eerste jaren hier. Het zijn langdurige samenwerkingen, die voortkomen uit persoonlijk en zakelijk vertrouwen. Christiaan is benaderbaar, analytisch en deskundig, maar ook venijnig als het moet. “Als je goed om je heen kijkt zie je overal octrooien. En de meest triviale uitvinding kan het ei van Columbus zijn. Daarom moeten wij altijd alles van alle kanten bekijken. Zowel bij de aanvraag als bij de handhaving van een octrooi. Want alleen dan blijft je cliënt zijn concurrenten voor.”

IAM PATENT 1000

In a special edition from IAM magazine (an international IP magazine) called IAM Patent 1000 – the World’s Leading Patent Practitioners Christiaan is quoted as:

2023
"The outfit is a particular hit with patrons in the mechanical sector, with Jordi Kox and Christiaan Houben lauded as extremely creative attorneys that come up with technically brilliant and winning arguments that other attorneys would not have even considered”.

2022
"1000 newcomer Christiaan Houben lauded as “extremely creative attorneys that come up with technically brilliant and winning arguments that other attorneys would not have even considered”.

Publicaties

Lees de artikelen die Christiaan schreef voor ons blog.