Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Portretten Lucas van Gorkom NL 2022_12

 

“Door mijn ervaring weet ik hoe je octrooien strategisch kan inzetten”

 

Lucas van Gorkom studeerde Natuurkunde aan de TU Delft en werkt sinds 1 september 2021 bij EP&C. Weer bij EP&C is het eigenlijk, want voordat hij 12,5 jaar bij Shell werkte als octrooigemachtigde was hij ook al werkzaam bij EP&C. Lucas werkt in het high-tech team en heeft vanuit zijn studie en werk veel ervaring met lithografie, artificial intelligence, quantum computing, boortechniek, LNG, gasification en retail.

Toen Lucas voor zijn beroepskeuze stond was het haast onvermijdelijk dat hij octrooigemachtigde werd. “Mijn vader is econoom en mijn moeder is jurist. Ik was heel trots dat ik vanuit twee gamma ouders een Master of Science haalde in een bètavak. De combinatie van opgroeien tussen de wetboeken en mijn opleiding in de techniek komen helemaal samen in dit werk. En er zit ook een economisch aspect aan; octrooien helpen om met innovaties geld te verdienen.”

Lucas heeft door zijn ervaring bij een grote multinational meegemaakt hoe octrooien strategisch ingezet kunnen worden. “Ik weet hoe onderhandelingen lopen, wat belangrijk is voor een octrooiportefeuille. Maar uiteindelijk vind ik het ook belangrijk dat ik het ook goed kan overbrengen aan mijn klanten. Ik ben afgestudeerd in de kwantumfysica. Dat heeft me onder andere erin getraind om complexe materie op een begrijpelijke manier uit te leggen.”