Wat is Patent Portfolio Management?

Bij het aanvragen en onderhouden van patenten komen veel administratieve handelingen kijken. U moet op tijd de juiste stukken inleveren, aanvullende vragen beantwoorden en taksen betalen. Als u een van deze deadlines mist, loopt u risico’s. In het ergste geval kan het zelfs betekenen dat uw octrooi- of modelrecht komt te vervallen. Het is dus van belang dat u deze administratie en deadlines strak in de gaten houdt.

Veel van onze klanten zien deze administratieve werkzaamheden meer als last dan als lust. Begrijpelijk, want u zet uw R&D-medewerkers liever in voor het creëren van succesvolle nieuwe producten, diensten en innovaties, dan voor administratief werk. Daarom kunt u het beheer van uw octrooi-portefeuille uit handen geven. Zo kunt u zich concentreren op waar u goed in bent zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het beheer van uw bestaande patent portfolio.

Voordelen van het Patent Portfolio Management

  • Nooit meer een gemiste deadline, taksbetaling of procedurele fout;
  • Een betrouwbare backoffice die u informeert als er nieuws is;
  • Meer tijd om dat te doen waar u écht goed in bent;
  • Geen ongewenst verlies van rechten

Dit kan EP&C voor u betekenen

De goed getrainde formalities officers van EP&C staan voor u klaar om de administratieve werkzaamheden rond uw octrooi- en modelrechten over te nemen. Voor hen is het begeleiden van octrooi- en modelregistraties door het aanvraagproces en het beheren van Intellectuele Eigendomsrechten dagelijkse praktijk. Daarnaast staan de octrooigemachtigden van EP&C voor u klaar om u te begeleiden waar dat gewenst is.

Kosten beheer Patent Portfolio Management

De mate van ondersteuning en de omvang van uw octrooi- en modelrechtenportefeuille zijn de twee belangrijkste factoren bij het bepalen van de kosten. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat voor u efficiënt is. Op basis van dit gesprek stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op.

 

New call-to-action

DIRECT CONTACT