Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Johan-Volmer_groot

"Ik bouw altijd aan een goede relatie met mijn cliënten. Intensief contact is belangrijk."

Johan Volmer studeerde chemische technologie in Eindhoven, en is sinds 1993 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Daarvoor werkte hij als ingenieur-voorbereider bij het OCN (Octrooicentrum Nederland). Hij is plaatsvervangend lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Octrooigemachtigden. En als tutor aan de Beroepsopleiding voor octrooigemachtigden bereidt hij zijn studenten voor op het examen Praktische Vaardigheden.

Johan is rustig, betrouwbaar, meedenkend en oplossingsgericht. “Ik bouw altijd aan een goede relatie met mijn cliënten. Intensief contact is belangrijk. Je moet je als gemachtigde nu eenmaal goed in je cliënt kunnen verplaatsen. Maar je moet ook zelfstandig, onafhankelijk en origineel blijven denken, en iedere zaak van alle kanten durven bekijken. Zodat je de juiste conclusies kunt trekken. In samenwerking met je cliënt moet moet je uiteindelijk de beste oplossing bereiken.”

Johan houdt zich vooral bezig op het grensvlak van processen en apparaten, zoals milieutechniek.

Elk jaar reikt het internationale tijdschrift Managing Intellectual Property (MIP) het ‘IP Stars Handbook’ uit. De publicatie zegt het volgende over Johan:

2014
“An impressive piece of work the firm brought to a conclusion this year was with KAERI and its patent for tubes used in atomic energy. It had been fighting an opposition started in 2005 by French firm Framatome and was successful in oral proceedings before the EPO Board of Appeal which resulted in the confirmation of the patent.”