Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Simon-van-Mierlo-EP&C_portretten-groot_NL

“Continu in aanraking komen met nieuwe technologieën op het scherpst van de snede is inspirerend.”

Simon Van Mierlo kwam bij EP&C in 2020 na een doctoraat en postdoctoraat aan de Universiteit Antwerpen, waar hij onderzoek deed naar technieken voor het modelleren en simuleren van complexe systemen. Sindsdien verrijkt hij als octrooigemachtigde in opleiding zijn academische achtergrond in informatica met kennis over intellectueel eigendom.

Door die werelden te combineren is Simon een waardevolle antenne in het spanningsveld tussen wat wel en niet te beschermen is op het gebied van software en andere moderne technologieën. “Software beschermen met intellectueel eigendomsrecht is een uitdaging. Ik leg de keuzes die ik daarin maak en de opties die een cliënt heeft graag zo helder mogelijk uit. Met een octrooi kan je een brede bescherming krijgen voor software. Het doel is daarbij altijd om de technische bijdrage die de software levert zo goed mogelijk te beschrijven en zo maximale bescherming te bieden.”

Simon geniet in zijn werk vooral van de diversiteit aan nieuwe technologieën die hij tegenkomt. “Continu in aanraking komen met nieuwe technologieën op het scherpst van de snede is inspirerend. Het is heel interessant om innovaties te doorgronden en uitvinders en innovatieve bedrijven bij te staan hun uitvindingen zo goed mogelijk te beschermen.”