Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Thomas-Remmerswaal_groot-1

"Je voegt met je kennis en deskundigheid waarde toe aan uitvindingen"

Thomas Remmerswaal studeerde werktuigbouwkunde en technische materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn studie trad hij in 2015 bij EP&C in dienst en sinds 2021 als Nederland & Europees Octrooigemachtigde aan EP&C verbonden. Naast octrooien, adviseert Thomas verder ook over modelbescherming, dat is gericht op het vastleggen van (uiterlijke) vormgeving.

Thomas is van jongs af aan gefascineerd door techniek. Alle facetten daarvan ziet hij dan ook met plezier terug in zijn werk als octrooigemachtigde. “Je bent voor opdrachtgevers bezig met het tot de essentie analyseren van processen, problemen en oplossingen. Dat dwingt om snel hoofd- en bijzaken te scheiden en door te dringen tot de kern van de uitvinding.”      

Thomas is nieuwsgierig, kritisch, onderzoekend en hulpvaardig. “Het geeft veel voldoening deel uit te maken van het ontwikkelingsproces van de uitvinder en daar tegelijk zo kritisch mogelijk naar te kijken. Dat biedt je de bijzondere gelegenheid om in samenspraak met de uitvinder zijn uitvinding beter te beschermen. Je voegt met je verworven kennis en deskundigheid waarde toe aan uitvindingen, door jezelf kritisch af te blijven vragen of dit nu echt de allerbeste oplossing voor een probleem is.”

Eens per maand verleent Thomas advies over Intellectuele Eigendom bij startup accelerators Startlife en Starthub in Wageningen. 

Publicaties

Lees de artikelen die Thomas schreef voor ons blog.

2022 - Octrooibeleid bij veel organisaties nog in de kinderschoenen - Financieel Management

2021 - Dit moet je weten als je jouw product tegen na-apers wil beschermen - NU.nl

2021 - Een les intellectueel eigendomsrecht van Apple - Innovation Origins

2020 - Hoe Apple groot werd en blijft dankzij modelrecht - Management Impact