Heb ik wel de juiste keuzes gemaakt?

U heeft de afgelopen jaren een aardige portefeuille aan Intellectuele Eigendomsrechten opgebouwd. Toch twijfelt u soms of uw bescherming wel echt goed in elkaar zit en of u die rechten op de meest efficiënte manier inzet. Dat ene sleuteloctrooi mag in een rechtszaak absoluut niet onderuit gehaald worden door uw concurrent, maar is het octrooi daar wel sterk genoeg voor? En hoe zit het met die octrooien van tien jaar geleden? Moet u die nog steeds in stand houden, of leiden ze inmiddels tot onnodige kosten?

Second opinion

Als u dit soort twijfels heeft, dan is het aanvragen van een second opinion een goed idee. Tijdens een second opinion lichten wij uw portefeuille door en krijgt u inzicht in de sterke en zwakke plekken in uw Intellectuele Eigendom. Door die kennis op te frissen, kunt u betere beslissingen maken over uw waardevolle bezittingen.

Tijdens een second opnion stellen wij onder meer vast:

  • Hoe sterk uw Intellectuele Eigendom is;
  • Wat uw kansen zijn als iemand uw Intellectuele Eigendom aanvecht;
  • Welke rechten cruciaal zijn en welke rechten wellicht overbodig;
  • Of de door u gevolgde octrooistrategie de beste manier is om het maximale uit uw Intellectuele Eigendom te halen.

Objectief onderzoek

Een second opinion begint altijd met een objectief onderzoek. Bij een groot onderzoek lichten we uw gehele octrooiportefeuille en octrooistrategie door. Bij een klein onderzoek bekijken we slechts één octrooiaanvraag. Een octrooigemachtigde onderzoekt uw vraagstuk van alle kanten en stelt vast of u op de goede weg bent. Zo leert u of de juiste aspecten van uw innovatie beschermd zijn en wat de kansen en risico’s zijn als uw recht onder vuur komt te liggen.

Samen op zoek naar een oplossing

De second opinion bestaat uit een uitgebreide analyse van uw vraagstuk én een aantal oplossingen. Hoewel wij graag samen met u aan de slag gaan om uw positie te versterken is ons advies uiteraard vrijblijvend. Ons doel is in de eerste plaats om u te voorzien van informatie waarmee u de beste keuzes voor uw Intellectuele Eigendom kan maken.