Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Marc Barendse

“Ik word enthousiast van de gedrevenheid van uitvinders”

Marc Barendse studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij koos hiervoor omdat hij graag een diepgaande maar ook brede technische studie wilde doen, met een toegepast karakter.

In het werkgebied IE combineert Marc zijn grote interesse in innovatie en de werking van techniek met het in de maatschappij laten functioneren van nieuwe vindingen. “Octrooien zijn aan tal van regels gebonden en het is voor de leek niet eenvoudig om dat te overzien en te doorgronden. Ik ondersteun uitvinders daar graag in. Zij zijn doorgaans zeer gedreven in het verder brengen van hun idee en daar kan ik zelf ook enthousiast van worden.” Naast octrooien, adviseert Marc verder ook over modelbescherming, dat is gericht op het vastleggen van (uiterlijke) vormgeving.

Marc koppelt nieuwsgierigheid en hulpvaardigheid aan een rationele, kritische houding. “Als je je inleeft in de klant en duidelijk communiceert over IE en zijn vinding, kun je hem of haar daadwerkelijk verder helpen.” Daarnaast heeft Marc veel belangstelling voor marketing en sales en heeft daar tijdens zijn studie bij diverse bedrijven ervaring in opgedaan.