Het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek
Terug naar webinars
Beoordelingschild - patent aanvragen 2018

Workshop: Patent aanvragen

In verband met de coronacrisis organiseren wij voorlopig geen workshops, maar we zetten onze missie om het Intellectuele Eigendom (IE) in heldere taal uit te leggen voort . Dat doen we door middel van online webinars. Kijk hier welke webinars we aanbieden.

Alle ins en outs bij het aanvragen van een patent
Ontdek in één middag hoe het aanvragen van een patent verloopt. Het adequaat doorlopen van dit proces kost u tijd en geld. Na het volgen van deze workshop weet u precies wat u kunt verwachten zodat u het maximale uit uw innovatie, tijd en budget haalt.

De workshop wordt gegeven door twee ervaren octrooigemachtigden en een trainee. Ze staan open voor al uw vragen. De opzet is praktisch en interactief. De workshop is een uitgelezen gelegenheid om ervaringen te delen met andere innovators.

Voor wie?

 1. Voor directeuren die op een gestructureerde manier met innovatie bezig zijn en niet van onverwachte verrassingen houden.
 2. Voor R&D-ers die niet graag hun budget verkwisten aan (achteraf) zinloze octrooiprocedures.
 3. Voor ondernemers die zich willen voorbereiden op de keuzes die gemaakt moeten worden en bekend willen zijn met het patent-jargon.

ONDERWERPEN

 • Hoe verloopt het indienen van een octrooiaanvraag?
 • Op welke kosten moet ik mij voorbereiden?
 • Hoe lees ik een nieuwheidsrapport?
  Wat moet ik weten over het prioriteitsjaar?
 • Landenkeuze: waar wil ik mijn innovatie beschermen?
 • Hoe zit de taksbetalingen in elkaar?
 • En meer.

Beschikbare plekken

Wilt u ook efficiënt de octrooiprocedure doorlopen? Meldt u zich dan nú aan. Om de interactiviteit te kunnen waarborgen, sluit de inschrijving bij 40 deelnemers. 

Investering

U investeert een dagdeel van uw tijd. Verder is de workshop gratis, inclusief lunch. Waarom? Wij zijn ervan overtuigd dat u betere keuzes maakt als u meer kennis heeft van de octrooiprocedure. Díe kennis is een meerwaarde voor u, maar ook voor ons.

Praktische informatie

Datum: I.v.m. de coronacrisis niet ingepland, kijk hier voor onze webinars
Locatie: EP&C in Rijswijk
Lunch 13:00 - 13:30 uur
Workshop 13:30 - 17:30 uur

 

TRAINERS

Isabelle de Grave Wolterink

Isabelle de Grave, M.Sc. 

Na haar studie materiaalkunde kwam zij in 2003 in dienst bij EP&C. Zij heeft talloze octrooiprocedures begeleid. Zij weet waar de valkuilen zitten. Haar talent om ingewikkelde materie te vertalen naar begrijpelijke taal, maakt haar dé trainer die u meeneemt in de wondere wereld van het Intellectuele Eigendom. 

 

Mark Jolin

Mark Jolink, Ph.D. 

Mark is één van onze octrooigemachtigden in de Life Sciences en Food. Hij promoveerde op het gebied van innovatiemanagement in de voedingsmiddelenindustrie, waarna hij in 2010 bij EP&C kwam werken. Met zijn nuchtere kijk op zaken, kan hij goed hoofd- van bijzaken onderscheiden. Hierdoor leidt hij u met gemak door het doolhof dat een octrooiprocedure kan zijn.

 

Matthijs van der Linden B

Matthijs van der Linden, M.Sc

Deze jonge hond is nieuw in het vak. Met een frisse blik kijkt hij naar de materie en hij heeft zelf ervaren waar toelichting op het proces op zijn plaats is. Zijn aanstekelijke enthousiasme houdt u bij de les.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

EP&C gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en privacy.
Lees meer
EP&C gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en privacy. Daarom e-mailen wij u niet zonder uw toestemming. Dus wilt u meer weten over onze e-books, white papers workshops of webinars? Geef ons dan via onderstaande checkbox toestemming om u op de hoogte te houden.