Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Wat nieuwsgierige octrooigemachtigden inspireert | EP&C

Wat_nieuwsgierige_octrooigemachtigden_inspireert.jpg

Octrooigemachtigden zijn van nature nieuwsgierige bèta’s. Ze houden van techniek en technologie en hebben gekozen voor een technisch-juridisch beroep. Zinvolle uitvindingen zorgen steeds weer voor nieuwe inspiratie.

Eigenlijk zit de inspiratie voor de octrooigemachtigde in vele elementen van het vak, zegt Mark Jolink, octrooigemachtigde bij octrooibureau EP&C. “Het is fantastisch dat we steeds meer begrip en kennis verwerven en die in onze technologie kunnen toepassen. Ik word oprecht blij als iemand een uitvinding doet door de materie steeds beter te begrijpen. Bijvoorbeeld als een professor van het Nederlands Kanker Instituut door onderzoek steeds beter begrijpt hoe een bepaald type kanker nog beter behandeld kan worden”, aldus Jolink.

Kennis en creativiteit

Vervolgens is het aan de octrooigemachtigde om de eigen kennis en creativiteit los te laten op de uitvinding om het intellectueel eigendom ervan optimaal te beschermen. “In feite beloont de maatschappij dan de creativiteit van de uitvinder met een IE-recht. Onze inspiratie zit ook daarin. Het octrooisysteem motiveert immers mensen steeds weer om dingen beter te maken. Of het nu gaat om biotechnologie of werktuigbouwkunde, als gemachtigden genieten we van de techniek en creativiteit van onze opdrachtgevers. Op elk niveau. Uitvindingen, groot of klein, maken de wereld steeds beter. ‘Ik wou dat ik erbij was geweest toen ze die bepaalde ontdekking deden’ is iets wat elke bèta wel eens denkt. Als octrooigemachtigden hebben we elke dag weer de kans om erbij te zijn. Dat drijft ons”, zegt Jolink.

Ook een nieuwsgierige bèta die actief wil zijn op het snijvlak van techniek, technologie en recht? Bekijk dan snel de vacatures van EP&C.

New Call-to-action

Onderwerpen: OCTROOI, INNOVATIE, WerkenbijEP&C