Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Mark-Jolink_groot

"Ons doel is om voor onze cliënten ondernemingsruimte te creëren om van hun uitvinding een innovatie te maken!”

Mark Jolink studeerde Bioprocestechnologie aan de Wageningen Universiteit en is sinds 2010 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Na zijn studie deed hij promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit op het gebied van innovatiemanagement, waarbij hij zich specifiek concentreerde op de voedingsmiddelenindustrie.

Sinds 2017 is Mark als IP partner verbonden aan StartLife op de campus van de Wageningen Universiteit, waar hij startups adviseert op IP gebied. 

Mark is ervaren op het gebied van moleculaire biologie, DNA-technologie en immunologie, en heeft ervaring in verschillende complexe octrooizaken in de Life Sciences. Ook geeft Mark regelmatig lezingen en workshops op het gebied van IP strategie.

Mark is breed geïnteresseerd in technologie en wetenschap, probeert dingen uiteen te rafelen om tot de kern te komen en laat zich niet snel van de wijs brengen. “Als octrooigemachtigde probeer je het maximale te halen uit de technische, juridische en strategische mogelijkheden om zo een nieuw product of proces breed te beschermen tegen namaak. Zo creëren we ondernemingsruimte om van de uitvinding een innovatie te maken.”

Publicaties

Lees de artikelen die Mark schreef voor ons blog.

2020 - Dwanglicentie betere optie dan opschorten van patentrechten - BNR Radio

2020 - Stimuleer ontwikkeling van vaccin met redelijke winst voor farmaceutische industrie - Trouw

2018 - Mark vertelt over het patenteren van planten met betrekking tot de broccoli oorlog -BNR radio

Wetenschappelijke publicaties

Jolink, Mark and Dankbaar, Ben (2010) 'Creating a climate for inter-organizational networking through people management', The International Journal of Human Resource Management, 21: 9, 1436 — 1453

Jolink, M. and Dankbaar, B. (2010), ‘People Management to Stimulate Networking for Innovation. A Study in the Food Industry’. Lambert Academic Publishing AG & Co. KG, Saarbrücken, Germany.

Witteveldt, J., Jolink, M., Cifuentes, C.E., Vlak, J.M. and Van Hulten, M.C.W (2002), 'Vaccination of Panaeus monodon Against White Spot Syndrome Virus Using Structural Virion Proteins'. Proceedings of the 5th Symposium on Diseases in Asian Aquaculture.