Octrooigemachtigde (i.o.) werktuigbouwkunde

Sta je op het punt je technische universitaire studie af te ronden? Of heb je die al een paar jaar geleden voltooid en ben je nu op zoek naar een veelzijdig vak, waarin je naast je technisch inzicht nog veel meer kwaliteiten kwijt kan? Dan is onze vacature voor octrooigemachtigde-in-opleiding beslist iets voor jou.

Werken als octrooigemachtigde

Als octrooigemachtigde bij EP&C sta je vooraan in de keuken van innoverende bedrijven: MKB-ers én multinationals. Je spreekt met uitvinders en directies. Zij zien in jou de adviseur die niet alleen hun techniek begrijpt, maar ook kan redeneren vanuit de economische belangen van het bedrijf. Je bent nieuwsgierig en hebt oog voor detail. Je luistert aandachtig, vraagt kritisch en straalt vertrouwen uit. Je kunt je vlot inleven in allerlei technische ontwikkelingen. Om een uitvinding effectief in woorden te kunnen vastleggen, heb je daarnaast een prima beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Bij het handhaven van rechten, kun je scherp analyseren en snel tot de kern van de zaak doordringen om vervolgens met een strategisch advies te komen. Het voeren van rechtszaken kan hier onderdeel van zijn.

In ons vak is het een kwestie van inzoomen op het kleinste technische detail en dan weer uitzoomen tot helikopterview om een octrooiaanvraag scherp op te stellen of om goed juridisch advies te geven. Dat vraagt mensen met een creatieve en flexibele instelling.

Met zeventig medewerkers en vier vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevend hedendaags octrooibureau met een rijke historie. EP&C helpt innovatieve ondernemingen op het gebied van intellectueel eigendom. Kwaliteit, zorgvuldigheid, snelheid en integriteit zijn daarbij vanzelfsprekend.

Is dit ook wat voor jou?

Op een breed fundament van ervaren octrooigemachtigden wil EP&C nieuwe Werktuigbouw -gemachtigden opleiden om te blijven voldoen aan de vragen van de innovatieve bedrijven in de Benelux. Dus heb je een afgeronde master of Ph.D. in Werktuigbouwkunde, Technische natuurkunde of vergelijkbare technische opleiding en staat de klant voor jou centraal en heb je affiniteit met juridische vraagstukken, adviseren, commercie en talen? Dan willen we graag met je in gesprek.

Wat we bieden

Als octrooigemachtigde bij EP&C draag je veel verantwoordelijkheid, maar sta je er nooit alleen voor. We werken in teams om te waarborgen dat alle aspecten van een zaak de juiste aandacht krijgen. Steeds weer combineer je techniek met diepgaande kennis van het octrooirecht en met je gevoel voor zakelijke belangen.

EP&C biedt een professionele en open cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Als beginnend gemachtigde bieden wij je een hoogwaardig opleidingstraject met een mooi carrièreperspectief en uitstekend salaris. De opleiding zal gedurende een aantal jaren veel van je eisen. Daarnaast zullen ervaren collega’s binnen EP&C je begeleiden in de praktijk. Bij EP&C hechten we aan een goede balans tussen werk-privé.

Meer informatie

Spreekt deze functie je aan? Voor inhoudelijke vragen over de functies kun je contact opnemen met partner en octrooigemachtigde Johan Volmer via telefoonnummer (+31) 70 414 54 49. Je sollicitatiebrief met motivatie en cv kun je sturen naar jobs@epc.nl ter attentie van Ellen Offenberg. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.