Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

EP&C onder­tekent samen­werking met Residentie Orkest Den Haag

EP&C ONDERTEKENT SAMENWERKING MET RESIDENTIE ORKEST DEN HAAGVandaag zet Menno Ong, CEO van EP&C, zijn handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst met het Residentie Orkest Den Haag. EP&C verbindt zich voor drie jaar als corporate supporter aan het Residentie Orkest en zijn maatschappelijke initiatieven in de wijken van Den Haag.  

Een samenwerking tussen een orkest en octrooikantoor ligt misschien niet direct voor de hand. Maar we vinden elkaar op twee belangrijk onderdelen: maatschappelijke betrokkenheid én innovatie. EP&C via de bescherming van innovaties die de wereld beter maken. En het Residentie Orkest via muziek en hun innovatieve maatschappelijke initiatieven.

Op zoek naar een partner

De afgelopen periode zochten we bij EP&C een partner waar we onze relaties mee naartoe konden nemen voor een mooie avond uit. We hadden daarbij wel een bescheiden verlanglijstje. CEO Menno Ong vertelt: “We dragen de cultuursector een warm hart toe. Maar daarnaast wilden we een organisatie steunen die oog heeft voor de samenleving en ons als EP&C-ers de kans biedt om concreet de handen uit de mouwen te steken.”

Betrokken in de wijken van Den Haag

En dat kan bij het Residentie Orkest. Ze zijn betrokken bij allerlei maatschappelijke initiatieven. Hierbij trekken de musici de wijken van Den Haag in. Ze willen bewoners laten zien wat muziek kan doen. Bijvoorbeeld bij het Vadercentrum ADAM in Laak. Hier kan jong en oud terecht om elkaar te ontmoeten en om zich verder te ontwikkelen. “Een van de activiteiten van het Vadercentrum is de jaarlijkse barbecue in juni. De lekkerste van het jaar heb ik me laten vertellen. We zijn daar met een aantal EP&C-collega’s bij om te helpen. Het is fijn om meer te kunnen doen dan alleen financiële steun te leveren”, vertelt Menno.

Begin in je eigen achtertuin

Door de samenwerking met het Residentie Orkest steunen we niet alleen een van de oudste orkesten van Nederland, maar wordt Den Haag ook nog eens een mooiere plek. Menno vertelt: “Verbeter de wereld, begin in je eigen achtertuin. Het is prachtig om zo dichtbij huis een partner te hebben waarmee we samen de wereld een beetje beter kunnen maken. Vanuit onze samenwerking kunnen, onder andere, ieder jaar 25 mensen uit Den Haag een concert van het Residentie Orkest bijwonen. Zo wordt muziek ook voor hen bereikbaar. Dat juichen we natuurlijk alleen maar toe.”

Muziek als gezamenlijke taal

We zijn er blij mee dat we een partij steunen die zo betrokken is bij de bewoners van onze stad. Dat gaat verder dan mooie muziek maken. Het Residentie Orkest gebruikt muziek om van Den Haag een inclusieve, inspirerende en veelzijdige stad te maken. Muziek is daarbij de gezamenlijke taal. We kijken uit naar een mooie samenwerking en sluiten ons volledig aan bij algemeen en artistiek directeur  Sven Arne Tepl: “Muziek verbindt, leert luisteren en geeft kleur aan het leven.”

Onderwerpen: ALGEMEEN