Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Zelfrijden­­de tractor oogst 24 uur per dag | EP&C

Zelfrijdende-tractor-oogst-24-uur-per-dag.jpgHet kon natuurlijk niet uitblijven, zelfrijdende tractoren die de productiviteit en snelheid van zaaien en oogsten fiks vergroten. Ze kijken niet alleen naar de omgeving, maar ook naar het weer.

Het Amerikaanse concern CNH Industrial brengt de zelfrijdende tractor in twee varianten op de markt. De ene heeft nog een cabine, de andere biedt die zitruimte voor een boer aan het stuur niet eens meer. Beide versies kunnen 24 uur per dag ploegen, besproeien, zaaien, maaien en oogsten. Ze werken nauwkeuriger dan mensen, zijn onvermoeibaar en zorgen voor een hogere opbrengst van landbouwgrond.

Meerdere camera’s

De tractoren zijn uiteraard op afstand te volgen en indien nodig kan er ook op afstand worden ingegrepen. Daartoe zijn ze behalve met GPS ook voorzien van meerdere camera’s op de voor- en achterkant. Daarnaast is radar en herkenningssoftware aanwezig die bijvoorbeeld elektriciteitsmasten ontwijkt en stopt voor plotseling opdoemende bewegende elementen zoals auto’s, mensen of dieren. Ook worden zaken als snelheid, brandstofniveau en de voorraad zaaigoed continu gemonitord.

Weersatellieten

CNH Industrial meldt dat de zelfrijdende tractoren in de toekomst ook hun eigen werktijden kunnen bepalen. Dankzij een verbinding met weersatellieten kunnen ze dan zelf bepalen wat de beste tijden zijn om bijvoorbeeld te oogsten of te zaaien, ongeacht het tijdstip van de dag. 

Onderwerpen: INNOVATIE