Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Portretten Hidde van de Bijl NL 2023_01 - met tekst   

“Het hart van dit vak is techniek. Daar ligt ook mijn hart.”   

Zijn interesse in techniek en vooral warmteoverdracht en vloeistofmechanica leidde Hidde van der Bijl in 2017 naar de Universiteit Twente. In 2023 haalde hij daar zijn master Werktuigbouwkunde, met een specialisatie in Thermal and Fluid Engineering. Al snel daarna voegde Hidde zich bij EP&C en versterkt hij het team in Amsterdam met zijn enthousiasme over en kennis van techniek. 

Nu Hidde bij EP&C als trainee octrooigemachtigde werkt geniet hij vooral van de diversiteit van het werk én van het klantcontact. “Het hart van dit vak is techniek. Daar ligt ook mijn hart. Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar hoe dingen werken en hoe het beter kan. Het werkt heeft ook een juridische en een taalkundige kant. Dat in combinatie met de interactie met klanten maakt dit een heel interessant vak.” 

Wat kunnen klanten van Hidde verwachten in zijn werkwijze? “Ik wil een betrouwbare en toegankelijke samenwerkingspartner zijn. Vaak weten klanten weinig van octrooien en zitten ze helemaal in de techniek van de innovatie. Ze geven ons het vertrouwen om hun uitvinding goed te beschermen. Ik wil dat waarmaken door goed werk te leveren en mee te denken. Een octrooi is voor bedrijven belangrijk om te groeien. Het is mooi om daaraan bij te dragen.”