Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

EP&C onder­steunt deep tech startups van HighTechXL

EP&C ondersteunt deep tech startups van HighTechXLRijswijk, 7 februari 2022 – Octrooibureau EP&C Patent Attorneys gaat samenwerken met HighTechXL, venture builder van deep tech startups in de regio Eindhoven. HighTechXL brengt teams van ondernemers en technisch talent bijeen rond de meest geavanceerde technologie ter wereld.

EP&C wordt partner van het programma van HighTechXL dat startups gedurende negen maanden laat uitgroeien tot zelfstandige ondernemingen. Deze startups gaan aan de slag met baanbrekende hightech technologie van ondernemingen en organisaties als CERN, TNO, Philips, European Space Agency en andere wereldwijde innovators. Deep tech speelt een belangrijke rol in economische vernieuwing en maatschappelijke transities met kennisgebieden als fotonica, nanotechnologie en kunstmatige intelligentie.

Expertise delen in IP-module

Bij het ontwikkelen, uitbouwen en vermarkten van technologie speelt intellectueel eigendom (IP) een sleutelrol. EP&C gaat de startups van HighTechXL ondersteunen door IP-expertise te delen. “We gaan de IP-module verzorgen in het HighTechXL-programma dat startups de stappen laat doorlopen om uit te groeien tot een zelfstandige onderneming. Daarnaast gaan we als mentor de startups met specifieke vragen adviseren en bijstaan”, aldus Sjoerd Bielleman, Nederlands octrooigemachtigde bij EP&C.

Potentieel baanbrekende innovaties

EP&C beschikt over gespecialiseerde kennis van deep tech. “We delen onze expertise graag zo breed mogelijk, uiteraard ook met startups. Het is van belang dat ze hun IP snel goed op orde hebben. Met deze vorm van samenwerking zijn wij al in een vroeg stadium betrokken bij potentieel baanbrekende innovaties”, aldus Bielleman.

Deep tech startup hoofdstad van de wereld

HighTechXL wordt gesteund door de belangrijkste spelers op het gebied van deep-tech binnen en buiten de Brainport regio. Onder andere ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, BOM en TNO vormen een krachtig samenwerkingsverband rondom HighTechXL en haar startups. Deze alliantie heeft de ambitie om van Eindhoven de deep-tech startup hoofdstad van de wereld te maken. Door samenwerking tussen multinationals, MKB, onderzoeksinstituten en overheid te faciliteren stimuleert de alliantie innovatie en ondernemerschap.

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM, HIGH-TECH