Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Video | Patent aanvragen? 18 maanden samengevat in 2:24 minuten | EP&C

Patent aanvragen? 18 maanden samengevat in 2:24 (video)

Iedereen kent wel anekdotes als het gaat om uitvindingen en octrooien. Vaak zijn het succesverhalen, over een slimmigheid die de bedenker ervan roem en rijkdom bracht. Of over de keerzijde ervan. Over uitvinders die zich de kaas van het brood lieten eten zodat de concurrent – zonder zelf te innoveren - snel zijn zakken kon vullen.

Voorkom de tweede categorie

Met een patent of octrooi kunt u voorkomen dat u in de tweede categorie uitvinders valt. Met een patent verkrijgen uitvinders het exclusieve alleenrecht op hun uitvinding gedurende 20 jaar.

Slimmer door het octrooisysteem

In ruil voor dat exclusieve recht moet de uitvinder zijn innovatie wel openbaar maken. Het delen van kennis zorgt er voor dat we als samenleving vooruitgaan. Zo draagt het octrooisysteem er aan bij dat technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. En dat ú - en niet uw concurrent - de vruchten plukt van uw innovatie.

Complex proces

Het aanvragen van een patent is een complex proces. Om de stappen tot het verkrijgen van een patent te verhelderen, hebben wij in onderstaande animatie het proces van indiening tot verlening (dat normaal 18 maanden duurt) in 2:24 minuten in beeld gebracht.

Kijkt u mee?

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, WET- EN REGELGEVING