Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De vijf voordelen Nederlands Octrooi | Octrooibureau EP&C

vijf-voordelen.pngAls u een octrooi of patent wilt aanvragen, adviseren wij 9 van de 10 keer om te starten met een Nederlands Octrooi. Na deze procedure kunt u beslissen of u de Intellectueel Eigendomsrechten van uw innovatie ook wilt vastleggen in een ander land. Dit kan via een Europees Octrooi, een PCT-aanvraag en in de toekomst ook via het Unitair OctrooiWaarom zijn wij zo’n fan van het Nederlands Octrooi?

Voordelen Nederlands Octrooi

  1. Uw octrooi wordt altijd verleend. Dat komt omdat in Nederland wordt gewerkt met een registratiesysteem (zie mijn eerdere BL&G hierover). Het hebben van een octrooi heeft op voorhand al een afschrikkende werking op uw concurrent.

  2. U kunt snel (binnen 18 maanden) beschikken over een Nederlands octrooi. Hiermee krijgt u een prioriteitsdatum die u kunt inzetten bij het beschermen van uw idee buiten de Nederlandse landsgrenzen, bijvoorbeeld via de NL PCT-route.

  3. De relatief lage kosten van het aanvragen van een Nederlands octrooi maakt het interessant. Voor minder dan € 1.000,- (dit is exclusief het schrijven van een octrooiaanvraag door een octrooigemachtigde) beschikt u over een waardevol nieuwheidsrapport dat u informatie verschaft over de sterkte van het octrooi.

  4. De Nederlandse octrooiaanvraag kunt u ook in het Engels indienen. Dit scheelt u vertaalkosten als u de aanvraag ook internationaal wilt doorzetten.

  5. Last but not least: met een Nederlands octrooi heeft u toegang tot de Innovatiebox. U kunt profiteren van een belastingvoordeel waarmee u de gemaakte kosten (deels) terug kunt verdienen.

Meer weten over het aanvragen van een Nederlands Octrooi? Neem vrijblijvend contact met mij op.

New Call-to-action 

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT