Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Mensen geen foto vrouw-Jun-18-2021-08-42-26-15-AM

 

"Om een uitvinding met een sterke bescherming kan niemand heen.”

Daphne Huberts studeerde moleculaire wetenschappen aan de Wageningen Universiteit en deed haar PhD onderzoek in Groningen. Na enkele jaren als onderzoeker in Cambridge te hebben gewerkt, ontdekte ze de wereld van octrooien bij een internationaal plantenveredelingsbedrijf. Per 1 januari 2024 zet Daphne zich als Nederlands Octrooigemachtigde bij EP&C in voor de bescherming van een breed scala aan innovaties op het gebied van onder andere biochemie, microbiologie, moleculaire genetica, en plantenveredeling.

“Ik hou erg van redeneren. Dat zien mijn klanten terug in mijn werk als octrooigemachtigde. Door te luisteren en de juiste vragen te stellen, probeer ik alle aspecten van hun uitvinding te begrijpen. Zo wordt de basis gelegd voor een sterk en effectief octrooi. En om een uitvinding met een sterke bescherming kan niemand heen,” vertelt Daphne.

Wat klanten vooral gaan merken in de samenwerking met Daphne is haar liefde voor het vak. “Ik vind mijn werk heel leuk. Het is een unieke combinatie van wetenschap, octrooirecht en taal met een element van strategie. En hoe meer ik weet, hoe leuker het wordt. Dat drijft me om te blijven leren en mijn kennis voortdurend te vergroten. Zo kan ik mijn klanten optimaal adviseren.”