Trainee octrooigemachtigde (fulltime – Sittard) 

Dit ga je doen 

Vanaf de eerste dag werk je onder begeleiding mee aan de werkzaamheden van een octrooigemachtigde. We beginnen bij de basis, zoals nieuwheid, inventiviteit en inbreuk. Hoe meer je leert over het octrooirecht, hoe meer je kunt doen. Denk aan beantwoorden van brieven van de octrooiraden, meeschrijven aan octrooiaanvragen en cliënten adviseren over hun intellectueel eigendom. Op langere termijn is ook acquisitie van nieuwe cliënten een belangrijke taak.

De functie omvat veel training-on-the-job. Heb je voldoende praktijkervaring opgedaan, dan start je met de externe opleiding tot Nederlands octrooigemachtigde. Op de lange termijn zoeken we een zelfstandig opererende octrooigemachtigde, waarbij de mogelijkheid bestaat om op termijn partner bij EP&C te worden. 

Een dag als trainee octrooigemachtigde

Gelukkig ben je niet alleen bekend met chemie, maar kun je ook goed argumenteren. Vandaag begin je de dag namelijk met een antwoord aan de octrooiraad. Zij vinden de uitvinding van jouw cliënt niet inventief genoeg. Jij legt schriftelijk uit waarom dat volgens jouw analyse wel zo is. In de middag ben je bij een overleg met een klant over hun octrooiaanvraag. Je vraagt ze alles over hun innovatie, zodat je kunt uitzoeken hoe ze zo min mogelijk last van octrooien van andere bedrijven hebben. 

EP&C_Gerrie 240x320px_2022-12-1

 

Gerrie Hoogendam, octrooigemachtigde EP&C Sittard: “Je kunt cliënten in dit werk echt helpen om de waarde van hun bedrijf te beschermen of vergroten. Dat vergt goed luisteren en strategisch meedenken. Ik vind het fijn dat we bij EP&C Sittard uitgaan van wat het beste is voor de business van de cliënt.” 

Dit ben jij

 • Afgeronde universitaire opleiding op het gebied van chemie.
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • Flexibel; je zet je schouders eronder als het nodig is en je krijgt daar ook weer flexibiliteit voor terug.
 • Gedreven door kwaliteit en het goede doen voor je cliënt.
 • Vrijmoedigheid om je visie te delen met je collega’s. 

Dit is het team

Ons kantoor in Sittard vind je in een prachtig oud herenhuis. We werken hier vooral voor klanten in de chemie in de breedste zin van het woord. Het ene moment verdiep je je in een verfpigmenten en het volgende in een polymeersamenstelling voor een mobiele telefoon. Je ziet als eerste de innovaties die er op allerlei toepassingsgebieden van de chemie bedacht worden. 

EP&C Sittard heeft het beste van twee werelden: de korte lijnen van een klein kantoor en de faciliteiten en het netwerk van een grote organisatie via ons hoofdkantoor EP&C Rijswijk. In Sittard werk je met een team van twee octrooigemachtigden en zes supportmedewerkers. De onderlinge sfeer is goed; we doen het werk samen. Er is respect voor alle meningen en iedereen is even belangrijk. 

Dit is EP&C

EP&C Patent Attorneys is al 85 jaar succesvol in het beschermen van intellectueel eigendom van innovatieve bedrijven. Je ziet in jouw werk dus fascinerende innovaties voorbij komen nog voor ze op de markt zijn. Het geheim van ons lange bestaan is om zelf ook te blijven innoveren. We kijken met een frisse en eigentijdse blik naar leiderschap, ons eigen werk en ontwikkelingen in het vakgebied. 

EP&C voelt voor alle werknemers als een warm bad. Je hoeft je bij ons nooit anders voor te doen dan je bent. Iedereen is welkom en kan volledig zichzelf zijn. We geloven er namelijk in dat verschillen verrijkend zijn. Ons werk doet er toe, maar ons privéleven ook. We zorgen daarom samen voor een goede balans. 

Dit bieden we je

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden:

 • Een aantrekkelijk salaris.
 • Een 13e maand en 8% vakantiegeld.
 • Jaarcontract voor 32 – 37,5 uur per week met zicht op vast dienstverband.
 • Scholing via de EP&C Academy.
 • Goede werk-privé balans.
 • Mogelijkheid om soms thuis te werken (na opleiding tot octrooigemachtigde).

Zo solliciteer je

Ben je enthousiast over deze functie en zie jij jezelf al staan tussen onze medewerkers? Stuur dan jouw cv en motivatie naar jobs@epc.nl t.a.v. Ellen Offenberg. Je kunt haar ook mailen of bellen voor vragen over de sollicitatieprocedure. Ellen is te bereiken op 070- 414 54 42. 

Wil je eerst nog meer weten over de functie? Bel dan met octrooigemachtigde Gerrie Hoogendam, op 046 411 39 90. Of stuur een mail: gerrie.hoogendam@epc.nl