applicatiebeheerder Rijswijk (32 – 37,5 uur per week)

Wat ga je doen als Applicatiebeheerder?

Ken je die puzzels waarbij je punten aan elkaar verbindt om het totaalplaatje te zien? Dat is wat je als applicatiebeheerder bij EP&C ook doet. Je zorgt ervoor dat alles rondom onze applicaties zo aan elkaar verbonden is, dat het totaalpakket de gebruikers verder helpt. Het ene moment ben je bezig met acceptatietesten, het volgende heeft een collega met spoed je hulp nodig. Deze functie biedt volop afwisseling en vraagt daarmee van jou dat je snel schakelt.  

Een dag uit het leven van een applicatiebeheerder

Je begint deze week met nieuwe prijslijsten importeren. Ondertussen loopt er een octrooigemachtigde binnen. Hij heeft 60 zaken die allemaal een stap verder moeten in de workflow. Jij weet vast wel een oplossing om dit in één keer te doen. Een andere collega belt dat ze niet kan inloggen. Omdat je analytisch sterk bent én je inziet dat dit prioriteit heeft, kom je snel tot oplossingen. ’s Middags denk je met een collega over een manier om nieuwe mondiale ontwikkelingen te vertalen naar de applicatie. Je voert tot slot nog een SQL-query uit om een rapportage uit de database te krijgen. Morgen is er weer een nieuwe dag. Dan pak je het voorstel voor een nieuwe workflow op en behandel je e-mails van leveranciers en IT-partners in binnen- en buitenland. Omdat jij je in zowel Nederlands als Engels goed redt, is dit geen probleem voor je. 

Het werk van een applicatiebeheerder samengevat:

 • Mede beheren van onze Intellectual Property software voor een optimale werking van de applicatie.
 • Werkprocessen binnen de organisatie vertalen naar workflows en naar de applicatie.
 • Testplannen opstellen, deze afstemmen met collega’s en gebruikers en functionele testen uitvoeren.
 • Dagelijkse ondersteuning van gebruikers. Bijvoorbeeld met acceptatietesten, probleemanalyses, oplossen van incidenten en instructie over de applicatie.
 • Zorgen voor de juiste toegangsrechten voor bestaande en nieuwe gebruikers.
 • SQL-rapportages opstellen en SQL-scripts schrijven om grotere hoeveelheden data te kunnen wijzigen. 
Henny Trimbos, applicatiebeheerder: “De wereld van intellectueel eigendom is uniek. Je krijgt als applicatiebeheerder een kijkje in de meest actuele innovaties. De wereld is je speelveld, want we werken internationaal voor én met onze klanten, leveranciers en relaties. Ook dat maakt deze functie heel dynamisch.”  

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek. Wij zijn het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties. 

Met ruim 90 medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

Als applicatiebeheerder werk je vooral samen met de huidige applicatiebeheerder. Respect, openheid en humor vind je terug in deze samenwerking én ook bij je andere EP&C-collega’s. 

Wie ben jij?

Natuurlijk ben je kritisch, kun je snel schakelen en denk je in oplossingen. Maar wat we net zo belangrijk vinden is dat je jouw ontwikkeling net zo serieus neemt als wij.

Verder heb je nodig:

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Minimaal enkele jaren relevante werkervaring
 • Kennis van informatiestromen en bedrijfsprocessen en data-en impactanalyses.
 • Vloeiend beheersing van Nederlands en Engels
 • Geen kennis nodig van Intellectual Property software. Wij leiden je op.
 •  Ervaring met maken van SQL-query’s en scripts.

Wat biedt EP&C jou?

 • Een aantrekkelijk salaris (vanaf € 3.800 tot € 5.000 op basis van full time (37,5 uur))
 • Een 13e maand en 8% vakantiegeld.
 • Jaarcontract voor 32 – 37,5 uur per week met zicht op vast dienstverband.
 • Scholing via de EP&C Academy
 • Hybride werken
 • Aandacht voor vitaliteit

Henny Trimbos, applicatiebeheerder: “We nemen de tijd voor het inwerktraject. Je krijgt de kans om te leren hoe de werkvloer met het pakket werkt, door bijvoorbeeld een poosje mee te draaien in de teams. Zo krijg je inzicht in hoe het gebruik van de applicatie is voor de eindgebruiker.”  

Kom je bij EP&C werken? 

Ben je enthousiast geworden? Laat ons weten waarom, door je cv en (optioneel) motivatie te sturen naar jobs@epc.nl t.a.v. Ellen Offenberg. 
Wil je eerst nog meer weten? Bel dan eens met Henny Trimbos. Ze vertelt je graag meer over het werk. Je kunt Henny bereiken op 06 143 929 53 of via henny.trimbos@epc.nl.