Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Portretten Gerrie Hoogendam NL 2022_12

 

“Mijn sterkte is om in simpele taal uit te leggen wat er nodig is voor een goede bescherming.”

Een propedeuse rechten, studie scheikunde, promotie op het gebied van chemie, maar ook gevoel voor talen en economie. Deze combinatie kon voor octrooigemachtigde Gerrie Hoogendam haast niet anders leiden dan naar een carrière in intellectueel eigendom. “Ik was op de middelbare school ook al allround: vier talen, exacte vakken en economie. Het vak van octrooigemachtigde past daar bij. Het is heel breed. Werken op het kruispunt van recht, innovatie en taal is erg interessant.” Gerrie deed al 25 jaar ervaring op in intellectueel eigendom bij DSM. Sinds 1 september 2022 werkt ze voor EP&C/IPecunia in Sittard.

De expertise van Gerrie ligt in de volle breedte van de chemie. Van pharma-ingrediënten tot polymeercoatings en van enzymen voor de drankenindustrie tot chemische procestechnologie. Gerrie vindt het in haar werk belangrijk om zowel hoofdzaken als details te snappen. “Ik kan goed grote lijnen zien, maar heb ook oog voor detail zonder daarin te verzanden. Bij octrooiaanvragen en contracten luistert de beschrijving, het taalgebruik dus, heel nauw. Dat moet precies kloppen, maar je moet ook het grotere plaatje in de gaten houden.”

Gerrie geniet van de inhoudelijke kant van haar werk, maar ook van het dienstverlenende aspect. “Mijn sterkte is om in simpele taal uit te leggen wat er nodig is voor een goede bescherming, wat de voor- en nadelen zijn. Wat moet ik met dit contract, welke beschermingsstrategie is het beste, wat is handig voor de business? Voor mij is het belangrijk om onze klanten zo te ondersteunen op het gebied van IP, dat het hen helpt om succesvol te worden en zo lang mogelijk te blijven. Daar aan kunnen bijdragen geeft mij energie.”