Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

2023-09 Portret Jeroen Meesters NL

"Je krijgt een blik op de toekomst van de markt"

Jeroen Meesters studeerde Materiaalkunde aan de KU Leuven met als nevenrichting Elektrotechniek. Hij behaalde zijn Master in Nanotechnologie. Jeroen werkt sinds november 2018 als Nederlands & Europees octrooigemachtigde bij EP&C. 

Zijn fascinatie voor fenomenen op de kleinst mogelijke, haast ondenkbare schaal leidde naar de nanotechnologie, die hij aan het vermaarde onderzoeksinstituut IMEC in Leuven bestudeerde. “Het is booming business. Je komt op IMEC vrijwel dagelijks in contact met innovaties en dan krijg je gaandeweg dus ook te maken met bescherming van Intellectueel Eigendom en alles daaromheen.”

Jeroen is een rationele, bedachtzame teamspeler. “Ik vind het een voorrecht om te zien wat er speelt bij hightech bedrijven. Dat is spannend en boeiend, je krijgt een blik op de toekomst van de markt. Je helpt niet alleen multinationals bij het beschermen van Intellectueel Eigendom, maar ook de gepassioneerde, fanatieke individuele uitvinder. Dat is de charme van het vak, dat je iedereen zo goed mogelijk begeleidt in een zeer complexe wereld.”