Financieel medewerker - Rijswijk (fulltime, parttime ook mogelijk)

Jij wordt gelukkig van cijfers en Excel en door jouw scherpe focus op details zorg je ervoor dat de (financiële) administratie altijd op en top verzorgd is. Je draagt mede zorg voor de juiste verwerking van inkomende facturen, debiteurenbeheer en crediteurenadministratie. Dit kun je uiteraard als financieel medewerker overal doen. Maar bij EP&C is het extra bijzonder. Je werkt namelijk in een interessante branche waar het beschermen van uitvindingen centraal staan. En ook al werk je zelf niet aan octrooien, je werkt in een innovatieve omgeving waar werkplezier en mensgerichtheid belangrijk is. 

Het werk van een financieel medewerker samengevat:

 • Betaalbaar stellen van inkoopfacturen en verwerking van bank en kas
 • Het beheren van de debiteurenadministratie
 • Aansluiten van de tussenrekeningen
 • Voorbereiden van de maandelijkse, kwartaal- en jaarlijkse financiële rapportages en analyses
 • Bijdragen aan het verbeteren van financiële processen
 • Mede opstellen van de jaarrekeningen, Btw-aangiftes, omzetrapportages
 • Ondersteuning aan de financieel controller waar nodig

Sandra Kruijer, Financieel Controller: “Wat ik leuk vind aan EP&C is dat het geen doorsnee bedrijf is en dat deze functie veel in zich heeft. Ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. We werken bijvoorbeeld met drie programma’s waarin je moet zorgen dat alles loopt. Die diversiteit vind ik fijn.” 

Wie is EP&C?

Op de plek waar innovatie recht ontmoet, daar vindt magie plaats. EP&C Patent Attorneys is die plek. Wij zijn het octrooibureau dat verder kijkt dan de techniek. Wij helpen innovatieve ondernemers met het beheer van hun intellectueel eigendom. Dat bestaat niet alleen uit een octrooiaanvraag of modelbescherming, maar ook uit het bewaken van rechten, het afhandelen van beschuldigingen van inbreuk en het meedenken over innovaties. 

Met ruim negentig medewerkers en 5 vestigingen in de Benelux is EP&C een toonaangevende, moderne organisatie. EP&C heeft een gezellige en informele cultuur. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Hierbij hechten we belang aan een goede balans tussen werk en privé. Bij EP&C kijken we naar elkaar om en is er oog voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 
Team finance bestaat uit 5 collega’s. De dagelijkse leiding ligt bij de financieel controller. Op de afdeling heerst een toegankelijke en gezellige sfeer. De taken worden in goed overleg opgepakt, iedereen staat voor een ander klaar en er is tijd om af en toe even gek te doen. Daarnaast is er een goede werk privé balans. Ook dat hoort voor ons bij werkplezier. 

Wie ben jij?

Ja, natúúrlijk ben je goed in Excel, schakel je snel tussen programma’s en ben je proactief. Dat kom je waarschijnlijk in alle vacatures tegen. Maar wat heb je nou écht nodig om als financieel medewerker op je plek te zitten? Een analytisch vermogen en oog voor detail vinden wij onmisbaar.

Verder heb je nodig:

 • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring in de financiële administratie
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels
 • Ambitie om verder te ontwikkelen

Wat biedt EP&C jou?

Waardering vinden we belangrijk bij EP&C. Net als jouw ontwikkeling en gezondheid. Daarom bieden we je deze arbeidsvoorwaarden:

 • Een aantrekkelijk salaris (vanaf € 2.800 tot € 4.000 op basis van full time (37,5 uur))
 • Een 13e maand en 8% vakantiegeld.
 • Jaarcontract voor 32 – 37,5 uur per week met zicht op vast dienstverband.
 • Hybride werken.
 • Scholing via de EP&C Academy.
 • Aandacht voor vitaliteit

Kom je bij EP&C werken? 

Ben je enthousiast geworden? Laat ons weten waarom, door je cv en (optioneel) motivatie te sturen naar jobs@epc.nl t.a.v. Sandra Kruijer. 

Wil je eerst nog meer weten? Bel dan eens met Sandra Kruijer. Ze vertelt je graag meer over het werk. Je kunt Sandra bereiken op  070 414 54 89 of via sandra.kruijer@epc.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.