Scholle IPN

Goed idee aan basis wereldwijd succes

Dispensers en koppelingen

IPN Edited Black Machine With CT And DrinksScholle IPN is een internationaal opererend verpakkingsbedrijf dat klantspecifieke dispensers en connectors maakt voor vloeistofverpakkingen. Tot de afnemers behoren onder andere Heinz, Coca-Cola, Nestlé, Remia, L’Oreal en Danone. Aan de basis van het wereldwijde succes van IPN ligt het idee dat lege zakjes minder ruimte innemen in loods, vrachtwagen en winkelschap dan flessen en potjes. Het bedrijf ontwierp een dispenser met koppeling voor navulzakjes. Met de opbrengst van het octrooi daarop kon IPN zelf internationale productiefaciliteiten oprichten. Daarnaast blijft het verpakkingsbedrijf innovatieve oplossingen creëren met gebruiksgemak en milieuduurzaamheid als uitgangspunt, zoals knijpverpakkingen die altijd dezelfde dosis van de inhoud afgeven.

Octrooi- en modelbescherming hand in hand

Het ontwikkelproces en de bescherming van het intellectueel eigendom gaan daarbij hand in hand. Waar nieuwe technieken worden vastgelegd met octrooibescherming, kijkt EP&C ook mee met de ontwerpverbeteringen die IPN continu doorvoert. Deze leggen we vast met modelbescherming. Door de synergie tussen octrooien en modellen kan de fabrikant de optimale verpakking ontwikkelen zonder zorgen dat een concurrent er met dat idee vandoor gaat.

IE-bescherming basis van succes

IPN Coca Cola MachineEP&C is vanaf de oprichting van IPN, in de jaren negentig, betrokken bij het bedrijf met advies en het schrijven van octrooiaanvragen. Dat begon met het gedegen beschrijven van de uitvinding die de moeder van het succes van IPN is, de koppeling tussen navulzak en pompje. IPN blijft innoveren met oplossingen voor internationale markten.

We zijn er trots op dat we mogen bijdragen aan het succes van het bedrijf door het Intellectueel Eigendom goed veilig te stellen.

www.scholleipn.com