Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Marjolein van Lit-Elderson_groot_2021-NL

"Het kleinste detail kan een groot verschil maken op alle niveaus"

Marjolein van Lit-Elderson studeerde Werktuigbouwkunde met een minorspecialisatie in biomechatronica, en een masterspecialisatie in duurzame proces- en energietechniek aan de Technische Universiteit Delft. Na haar studie is zij in 2015 als projectingenieur aan de slag gegaan bij Witteveen+Bos. In 2016 trad zij bij EP&C in dienst als octrooigemachtigde in opleiding en werd in 2021 beëdigd als Nederlands & Europees Octrooigemachtigde. 

Marjolein is al van jongs af aan gefascineerd door natuurkundige verschijnselen. “Het was dan ook vanzelfsprekend om me verder te verdiepen in de werktuigbouwkunde, waarin deze verschijnselen in dienst van de mens worden toegepast. Ik vind het boeiend om in te zoomen op de kleinst mogelijke details, om vervolgens weer uit te zoomen om de complete werking van de technologie in zijn context te doorzien. Tegelijk wil ik zo breed mogelijk actief zijn zodat ik me in steeds weer nieuwe onderwerpen kan verdiepen. In de octrooiwereld komt dat allemaal samen. Die combineert innovatie met taalkundige en juridische expertise.”

Marjolein is nieuwsgierig, toegewijd, optimistisch en behulpzaam. “Je bent als octrooigemachtigde de eerste met wie een uitvinder zijn vinding deelt. Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik mensen vanuit die positie echt vooruit kan helpen. Het is dan mooi om je in zijn markt te verdiepen, je in te leven in zijn bedrijf en mee te denken bij het opstellen van een strategie om de uitvinding succesvol te maken. Daarbij kan het kleinste detail een groot verschil maken op alle niveaus: die van de technologie, het bedrijf en de markt.”

Publicaties

Lees de artikelen die Marjolein schreef voor ons blog.