Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Jaap Renkema heeft als passie om het beste uit mensen en organisaties naar boven te brengen. Gekoppeld aan een grote interesse voor technologie en een drive om te weten hoe dingen in elkaar zitten, is het starten van IPecunia Patents een logisch vervolg op een 20 jaar lange industriële carrière bij DSM.

Hij is bij DSM terechtgekomen na een studie chemie aan de Rijks Universiteit Groningen (katalyse en polymeren). Van 1987 tot 1997 heeft hij gewerkt als projectleider/werkgroepleider in research projecten, waarna een verbreding tot octrooigemachtigde volgde (1997 tot heden; gediplomeerd Nederlands octrooigemachtigde en European Patent Attorney).

In die 20 jaar DSM heeft hij ervaring opgedaan in veel verschillende disciplines. Denk daarbij aan uitvoeren van chemisch onderzoek, projectmanagement, leidinggeven, opzetten van nieuwe analytische technieken voor katalysatoren, bouwen van semi-technische installaties, opzetten en geven van diverse cursussen, alle werkzaamheden van een octrooigemachtigde, inclusief schrijven, aanvragen en verdedigen, rechtszaken, arbitrage, opposities, licentie onderhandelingen, portfolio management, waardebepaling van technologieën, patenten en patent-portfolio’s enzovoorts.

In 2004 startte Jaap zijn eigen octrooikantoor dat in 2008 is overgegaan in IPecunia. Begin 2022 hebben EP&C en IPecunia besloten om samen verder gaan.