Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

JAAPRENKEMA_NL_870x580px

“Mijn drive is dat ik lichtjes zie aangaan. Ik wil namelijk dat het goed gaat met mijn klanten.”

In 2004 startte Jaap Renkema zijn eigen succesvolle octrooibedrijf Renkema Patent Consulting op, dat in 2008 overging in IPecunia Patents. Sinds begin 2022 gaan IPecunia en EP&C samen verder en kunnen klanten van EP&C ook met Jaap te maken krijgen. Door de samenvoeging van IPecunia en EP&C zijn we een ervaren en altijd klantgerichte partner rijker. Jaap studeerde chemie en werkte langere tijd bij DSM. Hier deed hij ervaring op met zowel chemie (projectleider research) als intellectueel eigendom.

En wat kunnen deze klanten dan verwachten? Ervaring, strategisch en praktisch denken, Groningse nuchterheid en vooral een enorme wil om mensen en bedrijven te laten groeien.

“Mijn drive is dat ik lichtjes zie aangaan. Ik wil namelijk dat het goed gaat met mijn klanten. Zij weten vaak weinig van intellectueel eigendom. Hen helpen om hun business nog beter te laten draaien, daar doe ik het voor. Ik verkoop geen octrooien, maar ik denk mee over de juiste bescherming. Niet alleen tijdens het aanvraagproces, maar ook daarna. Doen we nog steeds de juiste dingen, hoe kunnen we het bedrijf nog beter laten draaien door de innovaties, welke bescherming heeft de klant nodig om te zorgen voor succes? Door patenten op deze manier strategisch in te zetten draag ik bij aan groei.”