Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
Nyske-Blokhuis_groot

"Ik ben ook nog steeds de techneut die het leuk vindt om onder de motorkap te kijken"

Nyske Blokhuis studeerde werktuigbouwkunde in Eindhoven en is sinds 2001 als octrooigemachtigde verbonden aan EP&C. Daarvoor werkte ze als ontwerper van machines en als schadeonderzoeker.

Naast haar werk als octrooigemachtigde is Nyske actief in het opleiden van beginnende en meer ervaren octrooigemachtigden. Aan de Universtiteit Maastricht bereidt ze kandidaat-octrooigemachtigden voor op het Europees examen, in een opleiding die ze zelf mede heeft opgezet. Ze is bij deze universiteit gastdocent voor de masteropleiding Intellectual Property and Knowledge Management. Ook is ze tutor bij de workshop Oral Proceedings van de European Patent Academy. Met coauteur Cees Mulder schreef ze het boek Smart in C: A simple and efficient methodology for Paper C of the European qualifying examination. Ook is Nyske co-auteur van het boek Tactics for D, a methodology for  EQE Paper D.

Nyske is deskundig, toegankelijk, ondernemend en creatief. “Cliënten zien ons vaak als jurist. Na al die jaren ben ik ook nog steeds de techneut die het leuk vindt om onder de motorkap te kijken. Ik vind het boeiend en uitdagend om de technologie van klanten helemaal te doorgronden. De bescherming van hun rechten moet zo ruim mogelijk zijn. Daarom zoek ik altijd naar zoveel mogelijk variaties op een nieuw idee. Als iets linksom kan, kan het vaak ook rechtsom. Je kunt pas goed met je cliënt meedenken als je zelf net zo enthousiast en gedreven bent.”

Publicaties

Epi/information 2/2010 – The Pitfalls in the Swamp – discussing the new Regulations for divisional applications at the European Patent Office

IER 2017/5: Heeft beslissing G 1/15 van de Grote Kamer van beroep van het Europees Octrooibureau de problemen met deelprioriteit opgelost?
(samen met Cees Mulder)

Lees de artikelen die Nyske schreef voor ons blog.

Boeken

Nyske Blokhuis & Natasja Duhayon - True or False - A Methodology for the Pre-Examination of the EQE Nyske Blokhuis & Cees Mulder: Smart in C – A simple and efficient methodology for EQE paper C
Cees Mulder & Nyske Blokhuis: Tactics for D – A methodology for EQE Paper D

Nevenfuncties

Non-resident teacher at Maastricht University, Faculty of Law
Tutor at the European Patent Academy

Nyske Blokhuis in de media

2022 - Nederland octrooienland - NPO Radio 1 Villa BdB
2022 - Octrooiaanvragen: Nederland doet mee in de top van Europa - NRC
2022 - Leg je idee vast - De Ingenieur
2022 - Open innovatie! Een kans of een valkuil? - Waterstofmagazine
2021 - The valley of death: waarom redt de ene start-up het wel en de ander niet? - Emerce.nl