Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
2023-09 Portret Anne de Blécourt NL

"Ik beleef veel plezier aan het steeds weer doorgronden van een nieuwe uitvinding"

Anne de Blécourt studeerde Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft. In zijn opleiding heeft Anne veel kennis opgedaan over de fysische principes achter diverse beeldvormingssystemen. In zijn M.Sc. Applied Physics aan de TU Delft heeft Anne de verdieping opgezocht in diverse beeldvormingstechnieken, wat culmineerde in een afstudeerproject in medische beeldvorming. Hij is in januari 2019 bij EP&C in dienst getreden.

Anne geniet ervan om te doorgronden hoe dingen werken. Als hij vroeger op zijn brommer naar school reed, vond hij het heerlijk om te visualiseren wat er allemaal gebeurde in dat motorblokje onder hem. “Ik beleef veel plezier aan het steeds weer doorgronden van een nieuwe uitvinding en het doordringen tot de essentie van wat de uitvinding nou zo vindingrijk maakt. Dat ik de uitvinder hiermee kan bijstaan in zijn innovatieproces, is voor mij de kers op de taart.”

WETENSCHAPPELIJKE PUBLICATIES

Reconstructing 3D proton dose distribution using ionoacoustics, K.W.A. van Dongen1, A.J. de Blécourt1, E. Lens, D.R. Schaart and F.M. Vos, Published 15 November 2019 • © 2019 Institute of Physics and Engineering in Medicine Physics in Medicine & Biology, Volume 64, Number 22.

anne de blécourt in de media

2022 - Open innovatie! Een kans of een valkuil? - Waterstofmagazine

2021 - 3 tips om intellectueel eigendom te verdelen binnen een waterstofconsortium - waterstofmagazine.nl

2021 - Octrooirecht: waar liggen de grootste kansen voor nieuwe waterstofinnovaties? - waterstofmagazine.nl