Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Altijd hippe sneakers met displays

Altijd_hippe_sneakers_met_displays.jpg

Sneakers die nooit meer uit de mode gaan of die altijd bij de rest van je outfit passen. Dat belooft de schoen die onder de naam ShiftWear is ontwikkeld door enkele Amerikaanse ontwerpers. De kleur of het ontwerp ervan is op elk moment te veranderen.

De sneakers zijn aan de zijkanten voorzien van HD-kleurendisplays van elektronisch papier. Deze beeldschermpjes zijn flexibel, waterafstotend en afwasbaar. Via een app op de smartphone kan de drager op elk gewenst moment een afbeelding, maar ook een animatie of een videofilm naar de displays sturen. Daarvoor is stroom nodig die afkomstig is van in de schoenen ingebouwde batterijen. Als de stroom van de display wordt gehaald, blijft de afbeelding gewoon zichtbaar dankzij digitale inktbolletjes.

Kogelvrije vesten

Die batterijen gaan zo’n dertig dagen mee, afhankelijk van het aantal wisselingen van afbeeldingen en of er ook animaties of video’s worden gedraaid. Bezien wordt nog of de sneakers voorzien kunnen worden van technologie waarmee de batterijen tijdens het lopen opladen. De zolen worden gemaakt van kevlar, een nagenoeg onslijtbaar materiaal dat onder andere ook voor kogelvrije vesten wordt gebruikt.

Productie

De sneakers komen er in drie verschillende hoogte-uitvoeringen. De prijs gaat circa 150 euro per paar bedragen, exclusief verzendkosten vanuit de Verenigde Staten. De ontwikkelaars van Shiftwear hebben de investering voor de productie van de sneakers via crowdfunding ingezameld. 

Onderwerpen: ELEKTROTECHNIEK, INNOVATIE