Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Bionische laars bootst sprint struisvogel na | EP&C

Bionische_laars_bootst_sprint_struisvogel_na.jpg

Laarzen met metalen springveren maken het mogelijk om loopsnelheden van rond de veertig kilometer per uur te halen. De Britse uitvinder deed inspiratie voor zijn bionic boots op bij struisvogels en kangoeroes.

Beide diersoorten trekken moeiteloos sprints met snelheden van vijftig tot zestig kilometer per uur. Dat komt omdat ze over veel soepeler spieren en pezen beschikken, zo ontdekten wetenschappers enkele jaren terug. Uitvinder Keahi Seymour gebruikte die kennis om zogenoemde bionic boots te ontwikkelen. Dat zijn kunststof laarzen met een metalen veerconstructie die de achillespees van struisvogels nabootst.

Snowboard

De zevenmijlslaarzen zorgen ervoor dat mensen snelheden van rond de veertig kilometer per uur kunnen behalen. De laarzen zijn zowel op strak asfalt als op geaccidenteerd terrein bruikbaar. Seymour demonstreerde zijn vinding tijdens de Maker Faire in New York, een beurs van het tijdschrift Make. Inmiddels heeft hij octrooi op de laarzen. Eerder ontwierp Seymour een snowboard dat in noodgevallen kan worden omgetoverd tot twee sneeuwschoenen.

www.bionicboot.com

Onderwerpen: Werktuigbouw, ALGEMEEN