Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | De meest gelezen blogs van 2022 | Octrooibureau EP&C

Meest gelezen blogsIn de geschiedenis van de EP&C-blogs gebeurde dit nog niet eerder. De meest gelezen blogs van het eerste half jaar van 2022 blijken ook de jaarwinnaars te zijn. En dat is ook eigenlijk niet heel gek. Twee van de blogs gaan namelijk over onderwerpen die grote veranderingen teweeg brachten in 2022: nieuws over het unitair octrooi dat nu echt dichterbij komt en het samengaan van EP&C/IPecunia en EP&C. Lees mee met de best gelezen blogs van 2022.

3. Een maand in het leven van formalities officer Charlotte

Wist u dat onze octrooigemachtigden ondersteund worden door formalities officers? Zij zijn heel belangrijk, omdat ze er bijvoorbeeld op toezien dat alle deadlines gehaald worden en ze de administratieve ondersteuning bij een octrooiaanvraag voor hun rekening nemen.

Charlotte Gerkes startte begin 2022 als formalities officer bij EP&C en vertelt in dit blog over haar eerste indrukken. Van niets weten over octrooien tot ontdekken hoe leuk het is om als een van de eersten nieuwe uitvindingen voorbij te zien komen. Bent u zelf geschikt om formalities officer te worden? Doe de check in dit blog.

2. Startschot unitair octrooi en unitary patent court heeft geklonken

De belangrijkste ontwikkeling in ons vakgebied is momenteel de oprichting van het unitair octrooi en het unitary patent court. In dit blog legt Walter Hart uit dat het unitair octrooi een nieuw octrooi is, waarmee u in één keer uw innovatie in een groot deel van de EU beschermt. Dat is een belangrijke verandering als uw bedrijf te maken heeft met intellectueel eigendom. U krijgt een grotere geografische dekking tegen lagere kosten.

Ook de oprichting van het unitary patent court (UPC) draagt bij aan de vereenvoudiging van het octrooisysteem. Deze nieuwe Europese octrooirechtbank zal beslissingen nemen in geschillen over de nieuwe unitaire octrooien én in bepaalde gevallen over bestaande Europese octrooien. Benieuwd wat de veranderingen voor u inhouden en wanneer het unitair octrooi en de UPC een feit zijn? Lees het in dit blog van Walter Hart.

1. EP&C Patent Attorneys en IPecunia Patents gaan samen verder

Met stip op 1 staat het blog van Menno Ong over het samengaan met het Limburgse octrooibureau IPecunia Patents. Menno omschrijft de samenwerking in zijn blog als het cliché van een relatie vinden: als je niet op zoek bent, loop je iemand tegen het lijf. Door het samengaan van EP&C en IPecunia krijgen klanten de beschikking tot nog meer expertise, bijvoorbeeld in de chemie. Lees in het blog meer over het verhaal achter de samenwerking en wat dat u als klant oplevert.

Ook in 2023 blijven we u informeren met via onze blogs over intellectueel eigendom. Zijn er onderwerpen waar u brandende vragen over heeft? Laat het ons vooral weten!

Voor nu fijne feestdagen en een innovatief 2023 gewenst!

 

New call-to-action

Onderwerpen: OCTROOI, ALGEMEEN, PATENT, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM