Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

Blog | Drinkwater wordt schaarser dan olie | Octrooibureau EP&C

Drinkwater_wordt_schaarser_dan_olie.jpg

Volgens de Verenigde Naties wordt drinkwater zo schaars dat oorlogen in de toekomst niet meer over olie, maar over schoon water zullen gaan. Er is dus een grote markt voor vindingen die bijdragen aan besparing van drinkwater, zoals de Swiss Eco Tap.

Van het op aarde aanwezige water is 97,2% zout. Van het zoete water is 10% in gebruik als drinkwater. Daar waar discussies over schaarste vaak gaan over fossiele energie, is het drinkwatervraagstuk volgens de VN minstens zo urgent.

De Swiss Eco Tap vernevelt met een speciale nieuwe techniek het drinkwater. Dat bespaart zo’n 90% op drinkwater bij het handenwassen. Dit is met name rendabel in gelegenheden waar veel mensen bijeen komen zoals hotels, restaurants, scholen, sportcentra, vliegtuigen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Handen wassen in dergelijke gebouwen op de traditionele manier verbruikt onnodig veel kostbaar drinkwater, aldus de producent van de kraan.

Energiekosten

De nieuwe Zwitserse vinding vernevelt het water. Dat geeft volgens de leverancier een prettig hygiënisch en warm gevoel op de huid. Daardoor is het niet nodig om de kraan heet water te laten leveren. Dat bespaart naast de 90% op drinkwater nog eens 100% op energiekosten. De nieuwe kraan heef al aardig wat prijzen in de wacht gesleept en is inmiddels operationeel op verschillende locaties zoals een overheidsgebouw in België, een luchthaven in Roemenië en in diverse projecten in Zwitserland.

Onderwerpen: TOP 3, OCTROOI, INNOVATIE